זיכרונות מבר המצווה של סבא

דנה הורביץ וסבהּ
סבא אריה בצעירותו
"על מנת להוכיח את ניצחון החיים והמשך הדורות"

סיפורו של אריה קרלינסקי, סבא של דנה הורביץ

סבי, אהרון אריה קרלינסקי, נולד בתאריך 5.10.46, ביום כיפור, במחנה עקורים שליד העיר הולם שבגרמניה. הוא על שם סבו, אבי אביו, אהרון אריה, שנספה בשואה.

בערב שמחת תורה, בשנת 1947, עלה לארץ בספינת תיירים לנמל חיפה, משם אספו אותם בני הדודים של אמו, למושבה כפר סבא.

בתאריך 27.1.1950 נולד אחיו יעקב (עקא) בכפר סבא. הוא נקרא על שם דודו, אחי אמו, שנהרג במלחמת העולם השניה, בשירותו בצבא הרוסי. בתאריך 25.4.1955 נולד אחיו דב (דוביק) ז"ל בכפר סבא. הוא נקרא על שם דודו, אחי אביו, שנספה בשואה.

בסוכות 1959, חגגו סבי ומשפחתו את העלייה לתורה שלו. היות וסבי היה הבן הבכור למשפחה והראשון שנושא את שם המשפחה קרלינסקי, שעולה למצוות במדינת ישראל, היה חשוב למשפחתו לחגוג בחגיגה גדולה את האירוע, זאת על מנת להוכיח את ניצחון החיים והמשך הדורות, לאחר הקשיים הרבים שידעו באירופה במלחמת העולם השניה.

לקראת העלייה לתורה, שהתקיימה בחג סוכות, בפרשת "בראשית", הקימו סוכה גדולה בחצר. סבי למד את הפרשה, הבגדים היו חגיגיים וההתרגשות בשיאה. כיוון שאימו הייתה טבחית מעולה, נעזרו בשכנות ובחברות והן הכינו את כל האוכל לאירוע. בבר המצווה הייתה שמחה גדולה, סבי הקריא את הפרשה שלמד, כולם התלהבו מהסוכה, האוכל היה טעים והכל הלך לפי התכנית.

ציטוט מהברכה של סבי לאחי הבכור, לרגל העלייה לתורה שלו בינואר 2014:

"כאח בכור בעצמי בביתי שלי, אני נזכר איך אנחנו, שלושת האחים, גדלנו והתפתחנו ביחד. עם זאת היה הבדל אחד קטן שהוא גדול – לנו היה חסר החיבוק, הנשיקה והאפשרות לספר כל דבר לסבים וסבתות. זאת מכיוון שהסבים והסבתות שלנו לא זכו להגיע לארץ או ששרדו אבל היו נתונים למחשבות קיום ולנו לא היה כמעט זמן איתם".

בשנת 1964 סבי התגייס לצבא, לקורס טיס, הוא לא סיים אותו, עבר משם להיות טכנאי מטוסים והשתתף במלחמת ששת הימים.

סבי וסבתי יפה, לבית וורמברנד, התחתנו בתאריך 28.11.67. הם גדלו יחד בשיכון ותיקים בכפר סבא והכירו זה את זו מילדותם. כשהם נישאו היה סבי בן 21 וסבתי בת 18.

בשנת 69 נולד שי, בנם הבכור.

בתאריך 29.9.69, בגיל 23 נפצע סבי בתאונת עבודה ונקטעה כף ידו הימנית. אירוע זה היה משמעותי מאוד בחייו.

בשנת 72 נולדה מיכל, אמא שלי ובשנת 82 נולד בנם הצעיר, איתי.

לסבא וסבתא 8 נכדים: עידו, נדב, נועם, אביגיל, דנה, איתמר, רותי ולוין.

דוביק, אחיו הצעיר ושולה אשתו היו בדרכם לנופש באילת, כאשר נרצחו בכביש 12, באוגוסט 2011, על ידי חוליית מחבלים שחדרה ממצרים.

דנה הורביץ מתעדת את סיפורו של סבא שלה "זיכרונות מבר המצווה" של סבא אריה קרלינסקי.

מחנה עקורים