זה כל הסיפור

אני ונכדי יהב בפרויקט הקשר רב דורי
אני ואימי שמלווה אותי לעלייה לכיתה א'.
חיי כילד וכבוגר

שמי בדיחי בועז, נולדתי בעדן, תימן ב- 11.3.1953.

ילדותי

הוריי ז"ל, הכירו כאשר אימי עבדה כאחות במחנה העלייה ואבא שלי עבד באירגון ה"ג'וינט", בתפקיד מוביל העולים במטוס לארץ ישראל. הוריי התחתנו בשנת 1951, במועצת ההסתדרות, ברמת גן.

אמא שלי חזרה לעדן, שם נולדתי ובשנת 1955, עליתי לארץ ישראל דרך איטליה באנייה.

תעודת עולה
צד השני של תעודת העולה
תעודה של המדינה ממנה עליתי (עדן)

הוריי השתכנו בשכונת "הדר יוסף", בתל אביב ושם עשיתי את שנותיי בבית הספר היסודי ממלכתי דתי "אלומות" בכיתות א'-ד'. לאחר שנסגר עברנו לבית ספר "אלשייך" כיתות ה'-ו', ואת כיתות ז', ח' למדתי ב"אלומות". את לימודי התיכון עשיתי בבית הספר החקלאי "מאיר שפיה" שבזיכרון יעקב ובשנתיים האחרונות עד לגיוס למדתי בבית ספר מקצועי למכונאות שבחולון.

ביום עלייתי לכיתה א'.

עקב היותי הבן הבכור עזרתי להורי אשר עבדו עד מאוחר. אני הייתי לוקח את אחיי הקטנים לקופת חולים, הייתי עושה קניות, כל האחריות היתה עלי עקב עיסוקי הורי.

בזמננו היתה פעולה שכונתית היינו לאחר הצהריים נפגשים החברים ומשחקים בכדור, ב- 5 אבנים, בקפיצה על חבל ובלילות היינו משחקים שתי מחנות ואש לילה.

גיוס לצבא

בתאריך 3/2/1971 התגייסתי לצבא לחייל הצנחנים. העברתי את שרותי כלוחם עם קורס צניחה. השתתפתי במלחמת "יום הכיפורים", בסיני כאיש תחזוקה. במסגרת תפקידי במלחמה היינו דואגים למזון וציוד לחיילים. כאשר הארמיה השלישית של חיל המצרים, נכנסו לכיתור, הגדוד שלנו כיתר את הארמיה והיינו בעמדות  ושמרנו על החיילים המצרים והמצרים כל הזמן הייתה להם תצפית עם צלפים והיה אסור להיחשף. באחד הביקורים שלי באחת הפלוגות לחלק מזון וציוד נאלצתי לעלות לעמדה ובטעות נחשפתי וירו עלי, במזל לא קרה לי כלום.

במהלך המלחמה חתמתי קבע ל 3 שנים ומאז המשכתי בקבע עד שיצאתי לגמלאות ב- 1/7/1998.

בשנת 1980, יצאתי לקורס קצינים, בסיום הקורס חזרתי לחטיבה ועשיתי מגוון של תפקידי לוגיסטיקה. מ"פ מפקדה, מפקד ימ"ח, ק. אספקה חטיבה.

בשנת 1991, יצאתי ללימודים אקדמאים טכנאי "תעשיה ניהול ויצור" בסיום הלימודים קיבלתי תפקיד ק. תחזוקה חטיבתי ומשם ס. מהס"פ פיקודי. לאחר שנתיים קיבלתי דרגת סגן אלוף ומוניתי לסמח"ט ב' באוגדה לאחר 3 שנים, בתפקיד יצאתי ב- 1998 לגמלאות.

היום אני עובד בעסק משפחתי בניהול חנות לתבלינים פירות יבשים, פיצוחים וקטניות.

בשנותי בצבא השתתפתי במלחמת "יום הכיפורים" "שלום הגליל" "לבנון השנייה".

בשנת 29/3/1976, התחתנתי עם זוגתי מזל.

בשנת 29/1/1977, נולד בני היחידי דקל ולו 4 ילדים מקסימים.

הנכד הבכור האהוב, שמו יהב,  הנכדים הכניסו לביתנו אור ושמחה שאי אפשר לתאר.

נכדי "יהב"
אני ונכדי יהב מטיילים בנמל
אני, נכדי יהב ונכדתי שגב בביתי

הזוית האישית

סבא בועז: אני בסיפור העברתי לנכדי את עלייתי מתימן ומשם ההסתגלות במדינה והתפתחותי בבית הספר והתגייסותי לצבא ושרותי כאיש קבע כולל השתתפותי במלחמות ולהקים משפחה.

הנכד יהב: למדתי שסבא נולד בעדן ועלה לארץ מתימן (עדן), באוניה דרך מצרים ואיטליה. למדתי על לימודיו ושרותו בצבא והשתתפותו במלחמות "יום הכיפורים", "שלום הגליל" ומלחמת לבנון השנייה".

לוגיסטיקה
תפקיד כולל ניהול מלאי היחידה ציוד תחמושת מזון ומים.