רישום של הצייר אביגדור אריכא

צייר והרשם אריכא צייר את סבא רבא
הצייר אביגדור אריכא
תמונה שציירו את סבא של סבתא שלי צייר מאוד מפורסם

שמי רום קמרון משתתף השנה בתכנית הקשר הרב דורי. במסגרת התכנית דברנו על סיפורו של חפץ. ובחרתי לספר את הסיפור על הרישום בביתה של סבתי – רישום שצייר הצייר אביגדור אריכא.

בחרתי להעמיק  וללמוד על החפץ ששייך לסבתי, החפץ הוא רישום של הצייר הנודע אביגדור אריכא, הרישום תלוי בביתה של סבתי. בהתחלה הציור היה של אמא של סבתא שלי שהעבירה אותו לסבתא שלי. הציור צפוי לעבור מדור לדור… הרישום הוא סקיצה של הדיוקן של סבא משה גורדון שהיה סבא של סבתא שלי מצד אבא.

אביגדור אריכא "אביגדור אריכא (שם משפחתו בלידה "דלוגאץ'", 28 באפריל 1929, רדאוץ, רומניה – 29 באפריל 2010, פריז) היה צייר ומאייר ישראלי-צרפתי, יהודי ילידרומניה. יצירותיו הריאליסטיות זכו להצלחה גדולה ברחבי העולם ונמצאות באוספי מוזיאונים רבים בעולם. בנוסף, שימש אריכא גם כחוקר תולדות האמנות.

רישום אביגדור אריכא

מתוך האנציקלופדיה ההסטוריה של ארץ ישראל

תמונה 1

מוסד ביאליק הוא בית הוצאה לאור שהקימה הסוכנות היהודית בשנת 1935 לזכרו של המשורר חיים נחמן ביאליק מנהלו ומעצב דמותו היה משה גורדון בנו של שמואל  לייב גורדון הידוע  (ש.ל) פרשן התנך היודע סבא משה ייסד וניהל את מוסד ביאליק במסגרת תפקידו קשר קשרים עם אמנים שונים ביניהם היה אביגדור אריכא והצייר הידוע מארק שגאל.

סבא רבא משה גרדון

"משה גרדון (קרי: גורדון; (1892 או 1894 – 17 בספטמבר 1974) היה מחנך עברי בפולין בין מלחמות העולם, מראשי רשת החינוך העברי "תרבות" (1919–1932), ומנהל מוסד ביאליק משנת 1935 ועד שנת 1969  משפטן בהכשרתו".

רום קמרון שומע את גלגולו של הרישום, ציור של סבא רבא משה גורדון.

משה גרדון
משה גרדון (קרי: גורדון; (1892 או 1894 – 17 בספטמבר 1974) היה מחנך עברי בפולין בין מלחמות העולם, מראשי רשת החינוך העברי "תרבות" (1919–1932), ומנהל מוסד ביאליק מ-1935 ועד 1969. משפטן בהכשרתו. ויקיפדיה

אביגדור אריכא
אביגדור אריכא (שם משפחתו בלידה "דלוגאץ'", 28 באפריל 1929, רדאוץ, רומניה - 29 באפריל 2010, פריז) היה צייר ומאייר ישראלי-צרפתי, יהודי יליד רומניה. יצירותיו הריאליסטיות זכו להצלחה גדולה ברחבי העולם ונמצאות באוספי מוזיאונים רבים בעולם. בנוסף, שימש אריכא גם כחוקר תולדות האמנות. ויקיפדיה

”הציור צפוי לעבור מדור לדור“