התושייה שגילתה אמי

סבתא מאכילה את נכדה דוד בהיותו תינוק
המשפחה חוגגת לסבתא יומולדת
בעליית תימן אמי חשה שרוצים לקחת את התינוקת מידה ועל כן הצליחה להחביא אותה.

בעליית מרבד הקסמים, הייתה תחושה שתינוקות נעלמים. ומאחר שהייתה לי אחות קטנה בת ששה חודשים אמי החליטה לשמור אותה שלא תילקח.

באחד הימים הגיעה  למחנה העולים אחות עם בחור תימני, שהיה מקשר בין העולים. כשראתה אותם אמי מייד לקחה את אחותי ושמה אותה בין רגליה מתחת לשמלתה הארוכה, מאחר שהיא הייתה רדומה לאחר הנקה, היא הייתה שקטה. כשנשאלה אם יש לה תינוקות השיבה בשלילה וכן הצליחה לעדכן את גיסותיה שיחביאו אף הן את התינוקות שלהן.

לאחר תקופה אחותי (התינוקת) חלתה היה לה חום, לקחו אותה לטיפול. כל יום אימי הייתה הולכת לבית החולים לבקרה ולשאול לשלומה ובכל פעם הוטב מצבה, כששאלה למה לא מחזירים לה אותה, טענו שהיא עדיין חולה. אמי הייתה עושה משמרות עם אחותי הבכורה לבקרה ואף לשהות מחוץ לבית חולים ולהציץ מבעד לחלון לראות מה מתרחש פנימה.

עבר זמן רב ואימי הבחינה שאחותי מאד חיונית ובריאה לחלוטין היא התעקשה להוציאה בכח ובכך הביאה אותה הביתה לגדלה בחיקה.

יש להודות לאל שהיום היא מגדלת משפחה לתפארת.

הזוית האישית

מספר: הרגשתי צורך לתעד סיפור זה, מאחר שפרשת חטיפת ילדי תימן עלתה לכותרות בתקופה האחרונה. מתעד: התרגשתי לשמוע את הסיפור ואת התושייה שסבתא רבא שלי גילתה.

מרבד הקסמים
עליית תימן בשנת 1949. שכונתה גם בשם "על כנפי נשרים".