התגשמות חלום

רותי וניצן
האחות האבודה שרה
דודה שרה האבודה

בשכונה בירושלים עברה עלי ילדותי עם כל משפחתי.
סבתי הייתה ענייה ועבדה קשה לפרנסת משפחתה בשנת 1948 דודתי שרה הייתה בת 17 ונעלמה באופן פתאומי עם ידידה הערבי דאגתי מאוד ולא ידעתי מה קרה לה והיכן היא נמצאת בשתיקה רועמת סבתא ואבא מבצעים קריעה ויושבים "שבעה" כנהוג בבית דתיים שנבגד.
לא שאלתי שאלות! חלמתי ללא הרף על דודה שרה.

בשנת 1967 לאחר המלחמה חלה התעוררות במשפחה. אבא וסבתא החלו לחפש את את שרה בעזה וביו'ש אך לשווא. השלמנו עם האבדה. בשנת 1995 צלצל הטלפון בביתי. אימא, דודה שרה נמצאה דרך השדרן ברדיו יוסי סייס!!!"". התרגשתי מאוד וחיכיתי לשמוע עוד. …

כעבור שבועיים דודה שרה מגיעה ארצה עם בנה ג'מאל מירדן ישר לאמה בת ה – 90. שרה התרפקה על סבתי בבכי קורע לב וסבתא מרגיעה וכולנו שמחנו מאוד – אך הסיפור עוד לא נגמר

מכאן נוסעת שרה אל אחיה הבכור – "האציל" כדבריה ומספרת : "בגיל 17 ברחתי עם אהובי הערבי חיפאי ממשפחה מכובדת מאוד! כשראיתי אותם יחד הבנתי שלזה חיכתה כל הזמן. חיינו בלבנון כ- 20 שנה. נולדו לנו 5 ילדים משכילים ועשירים משם עברנו לירדן ושוב מאושרים מאוד. כך ספרה.  לפני 4 שנים נפטר בעלי ואז סיפרתי את האמת לילדי שאני יהודיה אני מירושלים

משוב של רותי
בתחילה היה לי קשה מאד , אך היום אני חשה מעט יותר בטוחה הודות למורתי הסבלנית והחמודה ניצן ארזי.

משוב של ניצן
בתחילת התכנית היה קצת מפחיד. כי לא הכרנו את כולם ולאף אחד עוד לא היה ממש בטחון. חוץ מזה אף פעם עוד לא הייתי ממש מורה וזו חוויה כפית וייחודית.

מורה מובילת תכנית
אילת שחק
נכתב בשנת 2003

שבעה
לאחר הלוויה האבלים "יושבים שבעה" שבעה ימים שבהם האבלים יושבים בבית ואסור להם לצאת אף לדבר מצווה, וחבריהם ומשפחתם באים לנחמם ונוהגים גם לעזור בענייני הבית והבישול.

”בגיל 17 ברחתי עם אהובי הערבי חיפאי ממשפחה מכובדת מאוד!“