התבגרות

תמונה משותפת שלי עם נכדי ריף
שלושה דורות במשפחת מאירי
סיפור תקופה בחיי אמנון מאירי

שמי אמנון מאירי, אני משתתף השנה בתכנית הקשר הרב דורי. לסיפורי בחרתי 15 שנים שהן המשמעותיות ביותר עבורי. מדובר על פרק הזמן שמשנת 1962 עד שנת 1977 שבהן הפכתי מנער לבוגר. בתקופה זו שירתי בצבא, עברתי שתי מלחמות, נישאתי ונולדו לי שלושה ילדים.

חוויתי התבגרות ומעבר ממצבים שונים: מאזרח לחייל, מרווק לאדם נשוי, והפכתי לאבא לשלושת ילדיי. לפני כן הייתי ילד, נער ותלמיד בבית ספר, והחוויות שעברתי בתקופה הזאת לא חזרו בתקופות אחרות. היו חוויות אחרות למשל: כשהפכתי לסבא.

השיא בשנים אלו היה תקופת שירותי בצבא והשתתפותי בשתי מלחמות. והשיא השני, כשהפכתי לאבא לשלושה ילדים.

עם השנים עברתי תהליך התבגרות והפכתי ליותר עצמאי. בצבא הייתי מפקד מחלקה בדרגת סמל ואחרי הצבא משנת 1965 עד שנת 1977 עבדתי בעבודות שונות בקיבוץ: בחקלאות, בתעשייה ומחסנים. למדתי מהי אחריות בעבודה ואיך לנהל חיי משפחה. את אשתי אביה הכרתי בצבא בחטיבת גולני והתחתנו חצי שנה אחרי שהשתחררתי (סבתא השתחררה קודם מהצבא). ביחד איתה הקמנו משפחה ואנו חיים ביחד כבר 54 שנים.

השתתפתי בכמה מלחמות. זכורה לי בעיקר מלחמת יום כיפור בה שירתי חצי שנה. בכל מלחמה חוויתי חוויות לא קלות. ראיתי חברים שנפצעים או נהרגים, היחלצות משדה מוקשים, חיפושים אחר חללים ונשק ועיסוק בפינוי הפצועים. אני זוכר  שבאותה תקופה הייתי אבא והטרידה אותי כל העת השאלה מה עובר על אשתי ועל בני אלון, (שאף זכה גם להיות נין).

גלגולו של חפץ מיוחד – שעון כיס מוזהב

זהו שעון כיס עם שרשרת לידשיוצר בשוויץ. שמו לונג'ין. קיבלתי אותו בגיל 5 ועד היום הוא נמצא בבעלותי.

השעון

ריף: דרך הסיפור למדתי על ההיסטוריה של סבא שלי.

סבא אמנון: חוויתי עבודה משותפת עם נכד על זיכרונות עבר ועל סיפורי מורשת, וזה בעבורי העברת זיכרונות לדורות הבאים.

עצמאות
1. אי⁻תלות, יכולת פעולה עצמית 2.ריבונות של מדינה. "יום העצמאות." 3.עסק שאינו שכיר. (מילוג)

אחריות
1. נשיאה בתוצאות, מחוייבות, ערבות. "האחריות על רווחת האזרחים מוטלת על הממשלה.״ 2. שיקול דעת, רצינות. (מילוג)

הורות
המונח הורות מתאר את הפעילות בתוך המשפחה הכרוכה בגידולו של ילד עד להפיכתו לאדם עצמאי. את המונח חידש, על פי הכתוב במילונו, המתרגם ראובן אלקלעי. (ויקיפדיה)

אובדן
1. מוות. 2. דבר שהיה ואיננו, הפסד. 3. חורבן, הרס. (מילוג)