השריפה הגדולה באיסטנבול

סבתא דינה ונעם בחגיגת בת המצווה של נעם
סבתא דינה בצעירותה
מסיפורי סבתא דינה

נולדתי באיסטנבול, שבתורכיה, בשנת 1953, להורי רחל ויהושוע יאני ז"ל. יש לי שתי אחיות גדולות, לינה ואסתר ז"ל (אסתר נפטרה ממחלת הסרטן).

אני למדתי בבית ספר יהודי באיסטנבול.

באיסטנבול, כשהייתי בכיתה ב', נשרף לנו הבית. השכנה שלנו שהייתה עיוורת נכנסה לביתנו והפכה בטעות את הגזייה. פרצה אש ששרפה את הבית וגם את השכנה. עם שריפת הבית,  נאלצנו להתפצל ולעבור לגור עם הדודים שלנו. אני עברתי ביחד עם אמא לאחד הדודים, ואבא עבר לגור אצל דוד אחר יחד עם אחיותיי לינה ואסתר ז"ל.

תקופה מסוימת שבה חיינו בבתים נפרדים, עד שעברנו לבית משלנו והמשפחה התאחדה שוב. בבית החדש התמקמנו והפכנו להיות משפחה שלמה מחדש.

בכיתה ד', גרנו סמוך למרכז מסחרי לריהוט. בגלל הניסיון הקודם שלי הייתי קופצת מכל להבה קטנה, מסירנה, מכבי אש ואמבולנסים.  יום אחד ראיתי להבה בקצה השני של מרכז מסחרי. רעד חלחל בליבי וכשאבי חזר מהעבודה הסבתי את תשומת ליבו, הוא ראה שזה מסוכן ואמר: "אספו את הדברים אנחנו נוטשים את הבית ". המדרגות היו מעץ, אז עזבנו לפני שהתמוטטו. וזו הייתה השריפה הכי גדולה שם באיסטנבול. שוב עברנו את תהליך פיצול המשפחה ושוב  חזרנו להיות משפחה אחת מגובשת.

נעם – אני מאוד נהנתי ולמדתי רבות על סבתא שלי ועל אופן החיים שבו היא חיה.

סבתא דינה – רואה חשיבות בכך שהנכדה נחשפה לסיפור חיים שלי ותעביר אותו גם לאחותה.