השרות הצבאי שלי

הסבתא דבורה והנכדה ענבר
הוריי
קורות החיים שלי - סבתא דבורה

שמי: דבורה ריגר. נולדתי: בתל אביב, בשנת 1947.

תמונה 1

שמות הורי: אבי, יעקב, נולד ברוסיה הלבנה ואמי, שרה, נולדה ברוסיה הלבנה, הם עלו לארץ לפני 90 שנה לעיר ירושלים, פתח תקווה ותל אביב.אבי התחיל לעבוד בחברת חשמל בתל אביב ואמי היתה עקרת בית.

תמונה 2

אחי הגדול, נתן, נולד בירושלים ועבד במכון הגיאולוגי בירושלים ולאחר מכן, עבד במרכז קופת חולים כללית בתל אביב. אחי צבי נולד בתל אביב ולמד בפנימייה חקלאית עיינות. כל שנותיו גר בקיבוץ להבות חביבה, שבעמק חפר.

תמונה 3

בילדותי גרנו בתל אביב, מול התחנה המרכזית הישנה. בגיל 5 עברנו לשכונה דרומית שנקראת קרית שלום. למדתי בבית ספר יסודי שנקרא "גבעת השלום". לאחר סיום בית הספר עברתי לתיכון עירוני "יא" שנמצא ברחוב בוגרשוב סמוך לשכונת נורדיה שנהרסה ועליה הוקם דיזינגוף סנטר.

תמונה 4

התגייסתי לצבא בשנת 1967, לחייל המודיעין, לבסיס הקרייה בתל אביב, לענף מספר אחד במחלקת מחקר. המקצוע שלי היה שרטוט מפות טופוגרפיה לפי תצלומי אוויר, שפוענח על ידי אנשי מקצוע מוסמכים. במהלך כל תקופת השירות הצבאי שלי, עסקנו בהכנת הצבא למלחמת ששת הימים. הרמטכ"ל היה רב אלוף יצחק רבין ז"ל. אחת העבודות המעניינות היו שרטוט מפות קוד, ששימשו ללוחמים בשטח. מאחר והעבודה היתה סודית ביותר, ניתן לי אישור מביטחון שדה, כדי שאוכל לרדת לעבוד "בבור" התת קרקעי, שנקרא מוצב הפיקוד העליון.

תמונה 6

לאחר מלחמת ששת הימים, נשאתי לאריה, שהיה איש קבע בצנחנים. גרנו ברמלה 15 שנה ושם נולדו ארז, דגנית, ציפורה.

עברנו לרחובות, שם נולדה דיקלה.

לאחר סיום השרות הצבאי, התקבלתי לעבוד בחברת תכנון המים לישראל, בתור שרטטת מפות של שטחים גיאולוגים בדרום אמריקה. לאחר מספר שנים, התקבלתי לעבוד במשבצות חקלאיות, שהיתה מחלקה במינהל מקרקעי ישראל לרישום שטחים חקלאים.

לאחר מספר שנים התקבלתי לעבוד אצל מהנדס חשמל, בתור שרטטת חשמל בתכנון מגורים, פתוח שטח, משרדים, מחלקות בבתי חולים. לאחר כ- 10 שנים יצאתי לגמלאות והתפנתי לעזור לילדים בטיפול בנכדים ובהעשרת תרבות הפנאי. נרשמתי למנוי הצגות תיאטרון, הרצאות בנושאים שונים ונסיעות לטיולים במקומות שונים בארץ.

בעזרת המחשב שרכשתי, נחשפתי לרשתות חברתיות וקבוצות חברים חדשים.

לפני חמש שנים, בעלי אריה חלה והלך לעולמו לאחר מחלה ממושכת.

כיום, יש לי ארבעה ילדים: הבכור ארז, נשוי לשרית ויש לו ארבעה ילדים: שני הגדולים חיילים בצבא ושני האחרים לומדים בבתי ספר ושמם: שליו והדר.

דגנית, נשואה לחיים יש לה ארבעה בנים: הבכור השתחרר מהצבא ועוסק בצילום. השני חייל בחיל הים. ושני הבנים לומדים בבתי ספר ושמם הוא: שגב ושחר

ציפורה, נשואה למשה. גרה בבית חשמונאי. יש לה שלושה ילדים: שני בנים ובת שלומדים בישוב: הבכור אלעד, הקטן יונתן והאמצעית ענבר.

דיקלה, גרה בתל אביב. עדין לא נשואה ועוסקת ברפואה סינית.

התכנית מאוד חשובה לדורות הבאים.