השלום וחיבוקים

תמונה מילדותה של סבתי לינדה.
סמל ירושלים המיצג את מקומה של סבתא שלי.
סיפור זה הולך לספר על סבתא שלי מצד אמא, על הילדות שלה ועל המלחמה שקרתה.

שמי מיכל טרטצקי אני משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי עם נכדתי ומספרת לה על  סבתי לינדה.

יש לי סבתא וקוראים לה לינדה. היא אמא של אמא שלי. סבתי לינדה נולדה במלחמת סיני בשנת 1956, בעיר ירושלים בשכונת מוסררה. הבית שבו נולדה וגדלה שכן ממש על גבול העיר העתיקה.

מאלבום התמונות שלי

תמונה 1

במלחמת ששת הימים בשנת 1967 נהרסה החומה שהפרידה בין העיר החדשה ולבין העיר העתיקה. הרגע של נפילת החומה היה רגע מרגש במיוחד! היהודים והערבים התערבבו, התחבקו והתחילו לחלק ולהחליף מתנות.

היהודים הלכו בהמוניהם לכיוון הכותל והייתה שם שמחה גדולה מאוד בעיר. הבית שבו סבתא גרה וגדלה בו הפך להיות במרכז העיר ומהווה נקודת כיוון שבו נפלו המחיצות.

סבתא לינדה נישאה לבעלה אלישע והם הקימו משפחה גדולה. היא כבר גננת כ – 35 שנה.

זו הייתה חיוויה מדהימה, להשתתף בתכנית זו.

מוסררה
מוסררה היא שכונה בירושלים הגובלת בשכונות מאה שערים ומסעודיה בצפון, מגרש הרוסים וכיכר ספרא במערב, הרובע הנוצרי והרובע המוסלמי בדרום, ומזרח ירושלים במזרח. השכונה כוללת כ-860 בתים, מהם 350 נבנו בשנות ה-1950 בעוד השאר הם בתים ערביים מן התקופה הקודמת. שטח השכונה כ-160 דונם ומספר התושבים בה בעשור הראשון של המאה ה-21 הוא לערך 4,500 ויקיפדיה

”בשנת 1967 נהרסה החומה שהפרידה בין העיר החדשה ולבין העיר העתיקה.“