השירות הצבאי של סבתא אורה

במסגרת חגיגות סיום התכנית
פעילות קבוצתית במסגרת התכנית
מלחמת ששת הימים שלי

שמי אורה, אני משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי. זהו סיפורי:

בשנת 1967 שירתי בצבא בחיל שיריון בבסיס ג'וליס. ביום השישי ביוני פרצה מלחמת ששת הימים שנמשכה שישה ימים בלבד, והוכרעה בניצחון מוחלט של מדינת ישראל.

שבוע לאחר המלחמה יצאתי הביתה ותפסתי טרמפ שנסע לרמת הגולן. החלטתי לנסוע עם הטרמפ הזה כי ידעתי שחבר שלי, ג'קי, ששירת בגדוד חמישים ואחד בגולני לחם שם, ורציתי לפגוש אותו. הגענו לרמה למחרת, כשאת הלילה אנו ישנים באכסניית נוער בצפת. הגענו לרמה לקונטרה ושם ראיתי את ג'קי החבר שלי מקפץ על שורת קומנדקרים מסוג ביטיארים שנתפסו שלל מהסורים. ג'קי שמח מאוד לראות אותי ושלח אותי הביתה עם ההסעה של החיילים, הוא הגיע יותר מאוחר. לימים נישאנו והקמנו משפחה בקיבוץ ונולדו לנו ארבעה ילדים. בתנו השנייה היא אמך.

הנכד גלי: היה כיף לבלות עם סבתא ולשמוע סיפורים מעברה.

סבתא אורה: גם לי היה נעים מאוד להיפגש עם נכדי היקר במסגרת תכנית הקשר הרב דורי ולהכיר לו פרטים אישיים שקשורים בחיי ובחיי המדינה.

ביטיארים
רכבי שטח שנלקחו שלל מהצבא הסורי.