השיבה לחופש

תמונה שלי ושל נכדי שחר
אני ומשפחתי כולם ביחד
סיפורו של סבי יגאל

שמי יגאל שמש.

הסיפור בו ארצה להתמקד עוסק בילדותי. הילדות שלי הייתה ילדות פשוטה ומלאה באושר. היינו עשרה אחים ואחיות. אני אומר ׳פשוטה׳ כי לא היתה כל הטכנולוגיה שיש היום. החיים של ילד אז לא היו מורכבים כל כך, הכל היה פשוט. היו שדות רחבים מלאי עצים, חיינו בטבע, כל המשחקים היו מחוץ לבית, לא כמו היום, שהילדים לכודים בבית ועסוקים במסכים ובעצמם.

בילדותי

תמונה 1

אירוע חשוב שהיה לי היה בגיל 11, כאשר התבשרנו ששלושה דודים שלי אמורים להגיע לארץ מעיראק, לאחר שריצו עשר שנים בבית הסוהר בעירק. הם הואשמו בחתירה ובטרור נגד הממשלה בעירק. פתאום פגשנו דודים שלא ידענו עליהם בתור ילדים ולא הכרנו אותם. זה היה מרגש! ראינו אותם יורדים מהרכבת והיה מרגש לפגוש אותם ולחבק אותם. שלושתם היו אחים בוגרים של אימא שלי. הייתה שמחה גדולה והייתה לנו משימה ללמד אותם את השפה ולהנעים להם את החיים, אחרי עשר שנים בכלא.

אחרי הצבא השתתפתי במלחמת ששת הימים, בגזרה בגבול ירדן. לאחר מכן עבדתי בסלילת הכביש מאילת לשארם א-שייח' בסיני.

בשירותי הצבאי

תמונה 2

בשנת 1970 נסעתי לחוץ לארץ ושהיתי שם שמונה עשרה שנים, בלונדון שבאנגליה. באחד הביקורים בארץ חבר הכיר לי את הבחורה שלימים הפכה להיות אשתי.

סבא יגאל: היה מרגש לספר לך את העבר שלי לשחר. אני מקווה שלמדת מההיסטוריה שלי מוטיבים חיוביים.

הנכד שחר: היה כיף ללמוד על העבר של סבא שלי ונהניתי מאוד.