הרקדנית שאימצה אותי

מימין לשמאל: מרים, ענבל, אבא, אני, אמא
העיר מרקש שבמרוקו בשנת 1953
פיסה מילדותה של מרים

מרים ביטון נולדה בשנת 1953 במרוקו, בעיר מרקש, לאליהו ורחל ביטון. בגיל 6 עלתה ארצה יחד עם משפחתה לאחר שהייה של שבועיים באיטליה. עם עלייתה התגוררה מרים בעיר טבריה כ-10 שנים וכאשר הכירה את בעלה לעתיד בשנת 1968, משה עזרן , התחתנו ועברו לגור בקרית אתא. בשנת 1970 נולדה בתם הבכורה סיגל (בהמשך נולדו עוד 4 ילדים למרים: אילן, ניסים, שלומי וענבל) . מרים מספרת שהיא מאוד התרגשה מהלידה הראשונה ושזו הייתה חוויה המשמעותית הראשונה שלה. רוב חייה הייתה עקרת בית ובשלנית מקצועית שהקדישה את מרב זמנה לביתה ולמשפחתה, וכמה שנים עבדה כטבחית בקייטרינג שפתחה יחד עם בעלה. מרים ומשה בסופו של דבר התגרשו וכיום מרים נמצאת בזוגיות עם אלברט בן שטרית ומתגוררת בטבריה. מרים בשנים האחרונות למדה פדיקור מקצועי ועוסקת בזה כיום.

אני מור ומרים היא סבתי, כאשר התיישבנו לשיחה ביקשתי ממנה לעלות איזשהו אירוע מהילדות שזכור לה במיוחד. הסיפור שסיפרה הפתיע אותי במיוחד….

היא מספרת שבילדותה, בערך בגיל 4 אומצה על ידי אישה עשירה, מטופחת מאוד אשר עסקה בריקוד. מכיוון שאישה זו הייתה ערירית ללא ילדים ומרים הייתה בת למשפחה מרובת ילדים, הרגישה לנכון לקחת אותה תחת חסותה. לאישה קראו ג'קלין ובמשך כשנתיים בילתה מרים לסירוגין בביתה של ג'קלין ובביתה שלה. מרים מספרת שהיא זכורה לה מאוד לטובה, היא דאגה לה, פינקה אותה ולימדה אותה ריקוד. לא היה מוזר בעיניה שהיא לא נמצאת עם משפחתה, לא הרגישה תחושת 'נטישה' אלא הרגישה מוגנת ואהובה בחברתה.

כאשר עלו ארצה בשנה 1960 אמה של מרים דרשה 'חזקה' מחודשת עליה כדי לעלות עמה לארץ ישראל. ג'קלין נקשרה אליה מאוד וסרבה לכך. התחולל ביניהן ויכוח סוער אשר בסופו הוחלט שמרים עולה ארצה עם משפחתה. מרים לא פגשה מאז את ג'קלין, ולמרות שהדבר התרחש בגיל צעיר מאוד, היא זכורה לה עד היום לטובה.

כיום היא מספרת שהדבר נראה לה תמוה מאוד ולא מתקבל על הדעת. כיצד אמה שלה, אפשרה לאישה אחרת לאמץ אותה ולגדל אותה? מרים חושבת על ילדיה ונכדיה כיום ויודעת שבעד שום הון בעולם לא תאפשר שמקרה כזה יקרה שנית.

1920525_212593308938598_891462484_n
11895969_919805098092281_5314786058368063019_n

הזוית האישית

נהניתי מאוד לשבת עם סבתי ולשמוע את סיפורה, אני מודה לה מאוד, אוהבת אותה בלי סוף ומעריכה אותה כל כך!!!

מרקש
עיר בדרום-מערב מרוקו.