הקשר הרב דורי של דבורה חלימי ואביגיל מנצור

סבתה דבורה ואביגיל ביחד בבילוי
תמונה של השופר העתיק
השופר והמגילה המתגלגלים

השופר העתיק

לפני 200 שנה בערך בקונסטנטין שבאלג'יר, שבצפון אפריקה. חי סבא רבא, רבא של סבתא שלי שהיה רב .(כל בני המשפחה היו רבנים), והיה לו שופר שעשוי מקרן של כבש. הוא העביר אותו לבנו ובנו לבנו וכך הלאה. סבתי היא בת הדור הרביעי שמשתמשת בו.

השופר של סבתא

מגילת אסתר העתיקה

לפני 200 שנה בערך (כמו השופר). היה לסבא רבא, רבא של סבתי, מגילת אסתר. כל שנה הוא היה קורא ממגילה זו לכל בני המשפחה, וסבתא מספרת שזה היה כיף ומרגש. אבל עכשיו אף אחד לא קורא במגילה וסבתא עצובה.

קצת על סבתא

לסבתא שלי קוראים דבורה, והיא נולדה בשנת 1958. בקונסטנטין שבצפון אפריקה. היא גרה שם עד לשנת 1962, אז הייתה מלחמה בין הצרפתים לערבים (היא הייתה צרפתייה) כתוצאה מהמצב היא עברה לגור בצרפת. שם היא חייה עד לשנת 2000, השנה שבה היא עלתה לארץ.  יש לסבתא שלי חמישה אחים, שתי בנות, (יחד איתה הן שלוש בנות במשפחה) ושלושה בנים, והיום סבתא שלי היא גרה באשדוד.

אביגיל מנצור: אני מאוד נהנתי מספור חייך אני אוהבת אותך סבתא ומקווה שגם את נהנת.

סבתא ואני