הקשיים בדרך מסודן לארץ

מרים בצעירותה
מרים ומשפחתה במרכז הקליטה.
סיפור חייה הקשה של מרים מארץ אתיופיה לסודן ולארץ ישראל.

שמי מרים אקלה, נולדתי באתיופיה ב- 1.4.1955 למטן ואסרס אסרס.
בשנת 1985 יצאנו מאתיופיה לקראת הליכה ברגל לסודן. לקחנו לדרך קצת בגדים (כמיס), אוכל יבש, מים… לקחנו גם סוסים וחמורים. הלכנו במשך חודש שלם. במהלכו הייתי בהריון והולדתי את בתי החמישית אושרת ובאמהרית אשגרו.
בזמן ההליכה היו חטיפות של נערים ונערות. האוכל היה מועט וגם המים, היינו הרבה אנשים. היו הרבה קשיים… שהינו בסודן 9 חודשים. חיינו באוהלים. היה מפחיד להיות בארץ זרה ופחדנו מחוטפים. ברוך השם ממשפחתי לא חטפו אף אחד.
בסודן אימי וחמי נפטרו. את אחיו של בעלי לקחו לכלא, הוא שהה שם במשך חודש שלם וחזר אלינו. לאחר החודשים הקשים הללו הגיע המטוס שהביא את כולם לארץ ישראל. נחתנו בישראל בלוד. שם קילחו אותנו ונתנו לנו בגדים חדשים, אוכל, מים. ברוך ה" עלינו לארץ ישראל בשלום בשנת 1989.
בארץ נולדו לי שני ילדים: ברוך ובני. בארץ התיישבנו ביקנעם, שם אנו חיים היום (אני, בעלי, בני שבצבא וברוך) שלושה ילדיי התחתנו. שניים מילדיי גרים ביבנה והשאר איתי ועם בעלי. ואנו חיים בעושר ואושר בארץ.

ליבס
בגדים באמהרית