הקריירה הצבאית של סבא יוסף מימון

סבא יוסף מימון והנכדה אגם
שחרור הכותל המערבי צילום לע"מ
סבא יוסף מימון עולה מטריפולי שבלוב לישראל 1943

סבא יוסי מספר על עלייתו לארץ ישראל והתיישבותו בארץ.
סבא נולד במלחמת העולם השנייה באפריקה בשנת 1943. לפני שנת 1943 שלטו בלוב האיטלקים והגרמנים. מסוף שנת 1943 עד עלייתנו לארץ  שלטו האנגלים בטריפולי. סבא מספר לאגם:

"בשנת 1949 נרשמנו לעלות לארץ. בינואר 1950 עלינו לארץ באניית "עצמאות". יצאנו בחודש ינואר 1950 והגענו לשער העלייה בחיפה בתאריך 23.2.50  ותוך כדי ההפלגה נולדה לי אחות שנקראת על שם האנייה שהעלתה אותנו לארץ אניית העצמאות.
משער העלייה נשלחנו לעתלית ומקמו אותנו בתוך צריף של הצבא הבריטי שהיה בארץ עם משפחות רבות בצפיפות נוראית. נשארנו שם רק עשרה ימים בערך ולאחר עשרה ימים נשלחנו למעברת בית-ליד שזה מחנה גדול של הצבא הבריטי שהיה מול כפר יונה, ושמה גרנו בתוך אוהל הודי ואת החורף הגדול שהיה בשנת 1950 עם רוחות עזות וגשמים עזים והרבה פעמים האוהל עף לנו עם הרוח.
בבית-ליד חיינו כחודשיים בתנאים קשים כאשר האוכל היה מוגש לנו בתוך המטבח הצבאי. אחד מהמשפחה היה עומד בתור ומביא אוכל לכל המשפחה. לאחר  חודשיים עברנו לאשקלון וגרנו באוהל הודי יומיים עד שאבי מצא בית ערבי שתושביו פונו. באותו יום שהגענו לבית באשקלון נהינו עצמאים. אבא הלך לעבוד בעבודות זמניות אחותי ליזה עבדה במשק בית ואני ושאר האחים הלכנו לבית הספר "כצנלסון". למדתי ארבע שנים ובכיתה ד' העבירו את חלק מהתלמידים לבית ספר חדש בשם "דוד רמז" ובתוכם אני.
בכיתה ז' עברתי לבית ספר "אסף" שהיה ליד הבית שלי (שני בית הספר כצנלסון ודוד רמז היו רחוקים מביתנו מעל קילומטר ובית הספר אסף היה קרוב מאוד לבית).  ב-1958 סיימתי את לימודי בבית הספר העממי ויצאתי לעבוד בכל מיני עבודות כולל חקלאות. בשנת 1960 למדתי בהכשרה מקצועית קורס מכונאות רכב שנמשך כשנה לאחר שנה התגייסתי לצה"ל.
בשנת 1959 הלכתי להכשרה מקצועית במכונאות ובגמר ההכשרה המקצועית התגייסתי לצבא 6.2.61  ושרתתי שנתיים ושישה חודשים שירות חובה בצה"ל. בבית הספר לשריון מפקד הבית היה אלוף משנה הרצל שפיר כשהגיע לדרגה אלוף השתחרר מצה"ל והתגייס למשטרת ישראל כמפכ"ל.
לאחר שחרורי מצה"ל עבדתי במפעל קייזר איילין (עשות היום) כשנה ולאחר מכן התגייסתי שוב לצה"ל לקבע ושירתתי משנת 1964 עד 1969 בבית ספר לקצינים (בה"ד-1). באפריל 1968 פתחנו בית ספר לקצינים במצפה רמון. בשנת 1969 עברתי לרצועת עזה בחטיבת 164 כשלוש שנים .
בשנת 1972 יצאתי לקורס קצינים שנמשך כ-9 חודשים. לאחר קורס קצינים הייתי במספר יחידות בצה"ל, בתפקידים שונים, כקצין חימוש גדודי עד קצין חימוש חטיבתי ואגד ארטילרי 209 . השתחררתי מצה"ל במרץ 1984. אחרי מלחמת שלום הגליל. בתקופת שירותי בצה"ל השלמתי את לימודי בבית הספר התיכון.
בשנת 1967 במלחמת ששת הימים נלחמתי בארמון הנציב ורמת רחל מדרום לירושלים כיבוש בית לחם עם  גדוד ירושלמי.  משם למדבר יהודה ובריכות שלמה. בשירותי הצבאי בעזה השתתפתי במערך הצבאי ברצועה עזה  למשך כשלוש שנים (1969-1972).  בשנת 1972 יצאתי לקורס קצינים שנמשך כ-9 חודשים. לאחר קורס קצינים הוצבתי כקצין חימוש במחנה רפיח עד מלחמת יום כיפור (1973). מתוך המלחמה הקמנו גדוד שריון מטנקים סוג טירן (טנקים שלל שנלקחו תוך כדי לחימה בסיני והייתי קצין חימוש של הגדוד בהפסקת אש הראשונה הגדוד הוצב כמגננה באזור בלוזה בגזרה הצפונית של תעלת סואץ).

הייתי קצין חימוש חטיבה 5 חירום ברפיח עד 1975 ומי שם נקראתי לבה"ד 1 לשרת כקצין חימוש של בית הספר לקצינים.  בשנת 1977 הוצבתי בחטיבת שריון 401 כעוזר קצין חימוש לאחר כחצי שנה נשלחתי להיות קצין חימוש שאגד ארטילרי 209.

בסוף שנת 1979 נשלחתי לשנת לימודים בצה"ל (השלמת בגרות) אחרי בחינות בגרות בתחילת 1981 נשלחתי לבקעת הירדן להיות קצין חימוש של חטיבת 417. בשנת 1982 עליתי לרמה עם אוגדה 162 למלחמת שלום הגליל (מלחמת לבנון ה-1) במרץ 1984 השתחררתי מצה"ל .
התחתנתי בתאריך 1.8.74, גרנו במצפה רמון כשנה וחצי ושם נולדה  שירלי בבית חולים סורוקה בבאר שבע.. חיינו בבאר שבע כשלוש שנים  לאחר מיכן עברנו לגור בבית החדש באשקלון ושם אמי ודודי נולדו. אמי ודודי היו בגן באשקלון ודודתי שירלי הייתה בבית הספר אילנות סבתי רחל עבדה כלבורנטית.  בבית הספר תיכון תגר שלידו היה בית הספר שבו למדה שירלי.
אמי למדה בבית הספר נוף ים ולאחר שנה גם דודי התחיל ללמוד שם עד סיום כיתה ח. שירלי למדה בתיכון תגר והתגייסה לצה"ל כמשרתת בבסיס תחמושת בצפון. אמי למדה בבית הספר התיכון רונסון והתגייסה לצה"ל בחיל האוויר. ודודי למד בבית הספר התיכון רונסון והתגייס לצה"ל כבוחן תחמושת. וסבא יוסי מאז יום שחרורו מצה"ל עבד בחברת המשקם באשקלון בהתחלה כמנהל המפעל ואחר כסגן מנהל אזור דרום.
בתי וחתני התחתנו בתאריך 21.6.2004 באולמי "גני רימונים". בתי וחתני קנו דירה בגדרה ליד הבית של סבא וסבתא מצד האבא שגרו בגדרה מלפני הרבה שנים. לאחר כשנה נולדה נכדתי הבכורה אגם בתי וחתני שירתו באותה היחידה בחיל האוויר וגם באותה טייסת ושם הם הכירו. בבית החולים ברזילי באשקלון נולדה אגם הבכורה.

בתאריך 13.10.2007 נולד נכדתי השני פלג בבית החולים ברזילי במשקל 2.810. בשנת 5.11.2013 נולדה נכדתי השלישית לין, בבית החולים קפלן ברחובות. שירלי ילדה את רני בתה הבכורה בתאריך 18.8.2015 בבית החולים תל השומר. אני ואשתי פנסיונרים ובאים לנכדים כל שני ורביעי.

העשרה
מלחמת ששת הימים: "מלחמת ששת הימים הייתה מלחמה שנערכה מבוקר 5 ביוני עד ליל 10 ביוני 1967 (כ"ו באייר – ב' בסיוון ה'תשכ"ז), בין ישראל לבין מצרים, ירדן וסוריה, שנעזרו במדינות ערביות נוספות: עיראק, ערב הסעודית, לוב, סודאן, תוניסיה, מרוקו ואלג'יריה". ויקיפדיה.

מלחמת ששת הימים
מלחמת ששת הימים הייתה מלחמה שנערכה מבוקר 5 ביוני עד ליל 10 ביוני 1967 (כ"ו באייר - ב' בסיוון ה'תשכ"ז), בין ישראל לבין מצרים, ירדן וסוריה, שנעזרו במדינות ערביות נוספות: עיראק, ערב הסעודית, לוב, סודאן, תוניסיה, מרוקו ואלג'יריה. המלחמה החלה במכה מקדימה ישראלית על חיל האוויר המצרי, לאחר תקופת המתנה מתוחה, שבה נעשו ניסיונות להימנע ממלחמה. במהלך המלחמה כבשה מדינת ישראל שטחים נרחבים בסיני, רצועת עזה, רמת הגולן, יהודה ושומרון ומזרח ירושלים. השטח הכולל שנכבש גדול פי שלושה משטחה של מדינת ישראל לפני המלחמה.

פרימוס
מכשיר לחימום ולבישול עם בית קיבול לנפט