הקרב על טירה

סבתא ונכד
סבתא תינוקת
מלחמת השחרור

הקרב על טירה: המספרת דליה אלפרוביץ'

כיום אני בת 82, יש לי תשעה נכדים ואני גרה בחירות.

13 במאי 1948,יום לפני הקמת המדינה, יצאו לקרב נגד טירה,כפר ערבי שוכן מזרחית לכפר הס. יצא כוח של "חטיבת אלכסנדרוני" לכבוש את כפר סבא הערבית. ואז יצאו החברה הצעירים מהסביבה לטירה בשביל לרתק למקומם ולמנוע מהם לעזור לכפר סבא הערבית. בטירה שהו באותה עת כוחות עירקיים, והם הכינו מערב לכוחות מהמושב שיצאו לטירה, והתנהל קרב קשה עם הרבה נפגעים, ונפלו  עשרים ושלושה מחילינו מהם חמישה בני כפר הס.  היתה זאת מכה קשה מאוד שלקח לאנשי כפר הס הרבה שנים להתגבר.

אנחנו הילדים הלכנו בבוקר כרגיל לבית הספר, ואז אמרו לנו לא לחזור הביתה ולחכות. אז שני חברים מבוגרים מהמושב,הגיעו, חילקו אותנו לזוגות, והחזירו אותנו הביתה. הלכנו ושמענו את היריות ומדי פעם נתנו לנו הוראה לשכב על הקרקע, ככה עד שהגענו הביתה. הקרב המשיך להתנהל, ולמחרת הגיעו הבשורות הקשות. אותנו פינו לתל מונד ואחר כך לכפר ויתקין, שם שהינו עד ההפוגה הראשונה.

זוית אישית

סבתא דליה והנכד:  היה כיף להשתתף בתכנית הקשר הרב דורי.