הקרבה של סבתא למשפחת אלפרוביץ

מנוחה ושרה
סיפורה של שרה

הסיפור:

סבתי נולדה בתל-אביב ולמדה בבית ספר דיזינגוף (דיזינגוף על שם ראש העיר).

כשגמרה בהצטיינות ללמוד בבית הספר היא למדה בסמינר בית יעקב.

אחרי כמה שנים מצאה בן זוג והתיישבו בבני ברק, היא ילדה ילדים והתיישבה בבני ברק אחרי כמה שנים התחילה לעבוד במקצועה בתחום התיירות ולפני 4 שנים היא הפסיקה לעבוד ובביתה היא מדברת עם הילדים והנכדים בקיצור היא מאושרת.

הקשר שלי עם הרבי:

סבתי מגיעה ממשפחות חסידיות מאוד מפורסמות משפחת אלפרוביץ.

סבתי היא נכדה של החסיד המפורסם ר' חיים מוישה אלפרוביץ שהיה "בינוני" על פי תניא ומצד סבתה היא מתייחסת למשפחת קוגל שממנה יצאו הרבה מאוד מגדולי החסידים (ר' מענדל פוטרפס, ר' בן ציון שם טוב, ר' הענדל קוגל ועוד).

שני אחיה ר' יוסי ע"ה ור' עוזר שיחיה זכו להתעסק בשליחת חסידים לרבי במשרדי הנסיעות שלהם ועל כך זכו לקרובים גדולים מהרבי.

סבתא כתבה לרבי כבר בצעירותה וזכתה לקבל מכתבים מהרבי של עצה וברכה. מאז שאבי התקרב לחב"ד סבתי תמכה בו בהרבה מהמנהגים שאותם עוד הכירה מבית הוריה וזכתה גם להיות אצל הרבי בהתוועדויות וחלוקת דולרים.

חפץ יקר במיוחד

סבתי קיבלה פסנתר בילדותה

מאיר דיזנגוף
דיזנגוף כיהן כסגן ראש העיר וכחבר הוועדה לתוכנית העיר בשנת 1927. בראשית 1928 כשראש עיריית יפו הערבי יצא לחופשה ממושכת מונה דיזנגוף כממלא מקום ראש עיריית יפו. בדצמבר 1928 נערכו בחירות למועצת העיר תל אביב ודיזנגוף נבחר שוב לעמור בראש מועצת העיר.

”סבתי מגיעה ממשפחות חסידיות מאוד מפורסמות משפחת אלפרוביץ.“