הקעקוע שהציל אותי

סבא שלי ואבא שלי בצעירותם
המשפחה שלי בבריתה של אחותי
כומר שעזר לסבא שלי להינצל מהשואה

הקשר הרב דורי של ליאם רחל נדלר וסבא אליעזר נדלר

סבא אליעזר נדלר נולד ברומניה בשנת 1933 בעיר בוקרשט. הוא עלה לישראל בשנת 1946. סבא מספר לי את הסיפור המרתק כיצד ניצל מהשואה באירופה?

סבא שלי מספר:

"דרך המנוסה והנדודים הייתה ארוכה….ברחתי מהגרמנים לאיטליה. באיטליה הגעתי לכנסיה, היה שם כומר אחד שרצה לעזור לי לברוח מהגרמנים שבאו לחפש יהודים בכנסייה והוא אכן עזר לי והחביא אותי בכנסיה בנוסף הוא עשה לי קעקוע של צלב על הכתף.

כשהגרמנים הגיעו, במסגרת החיפושים שהיו עורכים כל הזמן לתפוס יהודים נמלטים, הם היגיעו לכנסיה וחיפשו יהודים. הכומר אמר להם שאני לא יהודי, כדי שהם יאמינו הוא הראה להם את הקעקוע של הצלב באזור הכתף. כאשר הגרמנים הגיעו הם ראו את הצלב שעל ידי ובזכות הצלב שקעקע לי על הכתף, הגרמנים האמינו לכומר שאני לא יהודי וכך ניצלתי מהשואה.

עד היום יש לי את הקעקוע על הכתף ואני לא מוחק אותו מהכתף, כי כאשר אני רואה את הקעקוע אני נזכר איך ניצלתי מהשואה ומודה לכומר ההוא מהכנסייה שהציל את חיי. "

ליאם רחל נדלר: נהנתי לראיין את סבא שלי, גיליתי דברים חדשים וזה היה מעניין.

לא קיים