הפיל של סבתא

אני בעיר חרסון
הפיל שלנו
דרישת שלום מהפיל

שמי שי פריגודה, אני משתתף בתכנית הקשר הרב דורי ומביא את סיפורה של סבתא ילנה. סבתא ילנה נולדה בעיר חרסון שבאוקראינה.

זו תמונה של סבתי שלי בביתה שבעיר חרסון שבאוקראינה

תמונה 1

אימא שלי מספרת שעוד לפני שהם עלו יחד עם אחי לארץ, כל המשפחה התאספה וכל אחד נתן לנו חפץ שחשוב בעיניו, כדי להעניק לנו מזכרת. צעצועים ומשחקים לאחי, סט ספלים ועוד…

סבתא ילנה שקראנו לה סבתא לנה, היא הסבתא שלי מצד אבא, היא רצתה שניקח למזכרת פיל מחרסינה. הפיל הזה היה הכי גדול במשפחת הפילים. משפחת הפילים הזאת מחרסינה, עברה ממקום למקום יחד עם המשפחה של אבא עוד כשקנו אותם בצ'כיה ועד חזרתם לאוקראינה. את שאר הפילים נתנה סבתא לנה לאחות הגדולה של אבא.

ההורים שלי עלו לישראל בשנת 2000. הם גרים בישראל כבר כ – 17 שנה. ההתחלה לא הייתה קלה והם עברו לגור בדירות שכורות שלוש פעמים הם עברו דירה. במשך שמונה שנים גרנו בדירות שכורות. לפני תשע שנים קנינו בית לנו ולפיל החרסינה, שנדד איתנו בכל השנים מארץ לארץ ומדירה לדירה.

בכל מעבר, אימא הייתה עוטפת אותו היטב ובזהירות רבה מעבירה אותו מדירה לדירה. כאשר אנו מבקרים באוקראינה, אנחנו תמיד מוסרים שלום גם למשפחת הפילים אצל אחותו של אבי שעדיין חיה באוקראינה.

שי פריגודה

"ורניקי"