הפגישה עם המורה שלי

יהונתן וסבתא רינה
סבתא רינה במסעדה שעבדה בה
פגישה של סבתא עם המורה שלה , אחרי 50 שנה

הדבר שריגש אותי מאוד היה הפגישה עם המורה שלי, דוד שריד מלפני שישים שנים. הפגישה הייתה כך: יום אחד עלה בי רעיון והחלטתי להתקשר למורי ולשמוע מה קורה איתו, זה פתאם עלה בתוכי והחלטתי לעשות זאת. נוכחתי לדעת שהוא במצב בריאותי מצוין, וקבעתי איתו פגישה. נסעתי לטבריה, שם הוא גר ושם גדלתי לפני נשואיי. הפגישה איתו הייתה מאוד מרגשת, אגב הוא פליט שואה מכל משפחתו ובגלל זה קראו לו דוד שריד. כי הוא נשאר שריד למשפחתו. דוד היה מחנך ומורה נפלא! דוד כתב ספרים וביניהם הספר:"מאושוויץ לטבריה", במפגש המרגש בנינו דוד נתן לי את הספר במתנה עם הקדשה אישית. דוד היה בשבילי דמות מעצבת ומיוחדת שאף פעם לא שכחתי. תודה לאלוהים שעלה לי הרעיון לפגוש אותו אחרי שנים רבות.

סבתא רינה וסבא מוריס

רינה חי: נהניתי מאוד בתכנית הקשר הרב דורי, אני רוצה להמשיך בתכנית ולהיות עם יהונתן. במילה אחת מרתק.

שריד שואה - ניצול שואה
ניצולי השואה הם היהודים אשר שרדו את הרדיפה, הגירוש ורצח העם היהודי במלחמת העולם השנייה על ידי הנאצים. יש המעדיפים את הביטוי "שורדי שואה" על פני הביטוי "ניצולי שואה"

”מורה לחיים לעולם לא ישכח.“