העלייה של סבתי לארץ

מפגש הפתיחה של הקשר הרב דורי באשל הנשיא
ביה"ס אשל הנשיא
עלייתה של סבתא יסמין

סבתי, יסמין, נולדה בקזבלנקה במרוקו, בשנת 1955.

סבתי גרה במרוקו: בהיותה בגיל שבע וחצי, הערבים בקזבלנקה החלו להציק ליהודים. כל מי שחבש כיפה או היה עם כיסוי ראש, הרביצו לו ולא נתנו לילדים לשחק ברחוב

לכן הם התחפשו לערבים והלכו למשרדי הסוכנות הציונית, בכדי להתחיל את תהליך העלייה לארץ ישראל, שכולל רישום, תעודות, מסמכים, דרכונים ועוד…

התהליך לקח כחצי שנה, ובאמצע חודש יוני 1963, בשעה אחת בלילה העלו אותם על מכונית מסוג טרנזיט, כדי להסיע אותם לגבול טנג׳יר. משם הם הם שטו בסירה רעועה ומתנדנדת לג׳יברלטאר. הם שהו שם שבועיים במחנה עולים ומשם טסו במטוס אל-על לישראל.

משפחתה של סבתי הגיעה לעיר לוד שם קיבלו אותם מאוד יפה: התושבים המקומיים נתנו לילדים ממתקים ולמבוגרים ירקות, פירות וסנדביצ׳ים.

משפחת סבתי רצתה להגיע לחיפה או ליפו שבתל אביב, מכיוון ששם הייתה להם משפחה מורחבת. האחראים בסוכנות אמרו כי אין בעייה והסיעו אותם ל"שם". הם הגיעו בשעה עשר בלילה לבאר-שבע ואמרו להם שזה ממש קרוב לחיפה. המשפחה של סבתי הוכנסה לצריף חדר קטן, הם היו שבע נפשות, נתנו להם קצת מזון ואז נטשו אותם.

לירז וסבתא יסמין תיעדו יחד את סיפור עלייתה של סבתא לארץ, בתכנית הקשר הרב דורי בביה"ס אשל הנשיא

טנג'יר