העלייה מתימן של שלום הרמתי

ארבל וסבא שלום
סבא שלום בצעירותו
קורות חיי

העלייה מתימן שלי
לא אשכח את הטיסה שהגענו לראש העין. שמו אותנו באוהלים. לאחר כמה ימים ירד גשם ושלג והיה קר מאוד. לאחר מכן שלחו אותנו לקריית ים.

תמונה 1

הינו שני בנים ובת וקיבלנו חדר אחד קטן. לאחר זמן נולדו להורי עוד שלוש בנות. מזל היה לנו שאבינו קנה בית יותר גדול. לאחר שבע שנים עברנו לדירה החדשה.

למדתי בבית ספר ממלכתי דתי, יחד עימי למדה בת כיתתי ציפורה, היינו חברים ולאחר 12 שנה התחתנו. לאחר חמש שנים נולד לנו בן ראשון וקראנו לו דורון, מלשון מתנה מאלוהים. בברית שלו הזמנו את כל משפחתנו וידידנו. עברו שנתיים וחצי נולד לנו עוד ילד וקראנו לו ברק, מלשון אור. כעבור שנה נולד עוד ילד וקראנו לו רועי, מלשון רעות. לאחר תשע שנים נולדה לנו הבת הראשונה שלנו וקראנו לה רבקה, מלשון רבקה אימנו. כעבור שנתיים נולדה לנו עוד ילדה וקראנו לה מיכל.

סבא שלום בצעירותו
סבתא ציפורה בצעירותה

תמונה 3

אשתי עבדה כמזכירה בבית ספר. אני עבדתי בחברת דשנים בנוסף ועבדתי כאיש אחזקה ובדשנים, היינו מיצרים זבלים כימים לחקלאות כמו אוריה גופרת עמון סופר ועוד דברים. לאחר 20 שנה קיבלתי תפקיד חדש  כפקיד משלוחים. כעבור שנתיים קיבלתי עובד מצטיין  וערכו לי מסיבה  עם המנכ"ל ועם כל המנהלים של החברה. צילמו אותי ולחצו לי ידיים. בנוסף, לאחר חצי שנה קיבלתי רכב ועבדתי עם משקים וקיבוצים. מכרתי מכלים ונתתי שרות לכולם.

בתום 37 שנים יצאתי לפנסיה בשנת 1997. בשנת 1994 נולדה הנכדה הראשונה שמה שובל, נכדתי נולדה לבני הבכור דורון . בשנת 2000 נולד נכדי הראשון ושמו ארד. בשנת 2002 נולדה לבני השלשי, רועי בת ושמה אלמוג ובשנת 2004 נולדה לברק בני השני בת שמה רותם ולאחר כמה חודשים נולד לרבקה בתי הראשונה,  בן ושמו ארבל ולאחר שמונה ימים נולד לבני השלישי רועי בן ושמו נווה. לאחר כמה חודשים נולד לבני השני ברק בן ושמו אמוץ. בשנת2007 נולדה לבני הראשון עוד בת ושמה ליה . בשנת 2008 נולד לבתי הראשונה, עוד בן ושמו שקד. בשנת 2009 נולדה לבני השני ברק עוד בת ושמה שני. בשנת 2011 נולד לבתי השנייה בן ראשון ושמו דותן . ולאחר 3 חודשים נולדה לבתי הראשונה נוגה. בשנת 2014 בחודש אדר נולד לבתי השנייה מיכל עוד ילד ושמו אבנר.

מעברת קריית חיים
מעברת קריית חיים עליה הוקמה בהמשך, שכונ קריית חיים בחיפה המוקמת בלב הקריות בעמק זבולון. הקריה נקראת על-שם חיים ארלוזורוב, שנרצח בתל אביב ב-1933.

”למדתי סבא שלי היה עובד מצטיין“