העלייה ממרוקו של סבתא סוזי ברנה

אני וסבתא בתכנית
בסיור בבית התפוצות
שיפור אעליה

שמי יהב ברנר, אני משתתף בתכנית הקשר הרב דורי השנה יחד עם סבתי סוזן ברנה, בבית הספר, בית חינוך אישי "יצחק נבון". סבתא סוזן נולדה בתאריך 04.08.1945, בעיר פאס שבמרוקו. שם הוריה – בידה וניסים עמר

רקע על התקופה

"בתחילת המאה ה- 20 קודם להתחלת משטר החסות הצרפתי והספרדי על מרוקו, שררה אי יציבות רבה ובמהלכה התרחשו אירועי פרעות ביהודים. הפרעות כללו פריצות של מורדים חמושים לרובע היהודי, ביזתו והריסתו כליל, כולל מאות חנויות השוק היהודי ורוב הבתים הפרטיים. הפרעות לוו גם במקרים של המרות דת בכפייה לאסלאם של נערות יהודיות צעירות שנשבו בידי המורדים".

אירועים אלו הביאו לידי כך שמשפחות רבות החליטו לעשות עלייה ולהגיע לארץ ישראל.

אני וסבתי בתכנית הקשר הרב דורי

הזוית האישית

יהב ברנה: במסגרת תכנית הקשר הרב דורי, השתתפנו ביום עיון בבית התפוצות, בין היתר ביקרנו בתערוכת "ויהי צחוק" – תמונה זו צולמה בתערוכה זו.

סבתא ואני בסיור בבית התפוצות

פאס
פֶאסְ (או פס, בערבית: فـاس, בברברית: ⴼⴰⵙ, בצרפתית: Fès) היא העיר השנייה בגודלה במרוקו, אחרי קזבלנקה. בפאס חיים כ-2 מיליון תושבים. מיקומה הגאוגרפי של פאס הוא במרכז מרוקו, מה שהולם את שליטתה בעמדות הכוח במדינה. ויקיפדיה

”הפרעות כללו פריצות של מורדים חמושים לרובע היהודי, ביזתו והריסתו כליל“