העלייה למעברה

אני (יובל) והראל ביחד.
תמונה של ימין פחימה ז"ל ועליה פחימה ז"ל.
סיפור העלייה של סבי וסבתי עליה וימין פחימה ז"ל

בשנת 1955, עלו ימין ועליה עם כל ילדיהם וכל משפחתם, שנולדו וגרו במרוקו, לארץ.

הם שטו באנייה לצרפת במשך יום שלם, הם שהו שם מעל חודש, במחנה מעבר, ואז עלו באנייה לארץ בהפלגה שנמשכה שבוע.

בהגיעם לארץ, גרו תחילה במעברה. מעברה זוהי שכונת מגורים זמנית שנבנתה במהירות, ולכן המבנים היו ארעיים וקשים למגורים, ללא תנאי מגורים בסיסיים. הווה אומר בקיץ חם מאוד משום שלא היו מזגנים, ובחורף היה קר מאוד ולא היה חימום. המבנים היו קטני מידות ורוב המשפחות שגרו שם היו משפחות מרובות ילדים ומעוטי יכולת.

התקופה הראשונה של סבי וסבתי בארץ עם משפחתם, כפי שניתן להבין, הייתה מאוד קשה. את הצריכה היומית היה ניתן לרכוש רק על ידי תלושים שחולקו למשפחות על ידי הממשלה, משום שתקופה זאת הייתה תקופת צנע. המצב הכלכלי בארץ היה קשה מאוד, משום שהגיעו הרבה מאוד עולים בתקופה קצרה והמדינה לא הייתה מוכנה לקליטה הגדולה, של העולים, בהיותה מדינה צעירה מאוד.

לאחר תקופה, הדברים השתפרו, וסבי וסבתי עברו לבית קבע עם כל תנאי המחייה הבסיסיים וכמובן סבי יצא לעבוד ולפרנס את משפחתו.

סבי וסבתי גרו בבאר שבע ובשנת 1961 אבא שלי יוסי נבון נולד.

הזוית האישית

סבי וסבתי נפטרו לפני שיכלו לספר לנו את הסיפור שלהם, אז אבי סיפר לנו את הסיפור והיה לנו מאוד כיף לשמוע על עברנו כי לדעתנו זה חשוב ללמוד ולדעת על שורשיך ומאיפה באת.

שכונת מגורים זמנית שנבנתה במהירות בשביל לספק מגורים לכל העולים לארץ בקום הארץ

”התקופה הראשונה של סבי וסבתי בארץ עם משפחתם, בפי שניתן להבין הייתה קשה.“