העלייה לארץ של סבא אברהם שוחט

אני סבא וסבתא בקשר הרב דורי בבית ספר הלל
סבא מביא מים לשתייה מהפרדס
המסע הקשה והמפרך לארץ חלת ודבש

הסיפור של סבא אברהם שוחט – העלייה לארץ

נולדתי בשנת 25.12.1937, בדרום עירק בעיר שנקראת בצרה. המשפחה כללה שני בנים ושתי בנות  ואני בן הזקונים.

בזמן המאורעות, "הפרהוד", הייתי בן ארבע. באותה עת נשרפו נכסיה של המשפחה, ואבי נפטר. אמי גידלה אותנו.

בשנת 1951, עלינו לארץ ישראל, ביום העצמאות השלישי. השתכנו בעתלית (במחנה אוהלים ומעברה) משם עברנו למעברת אור יהודה. היו שיטפונות וכל המעברה טבעה. פלוגת חיילים באו וחילצו אותנו מהמעברה. משם עברנו לגור בכפר יונה, שליד נתניה. בכפר יונה קיבלנו צריף. מכפר יונה עברתי לקיבוץ העוגן.

בקיבוץ אימצה אותי משפחה מאמצת. לאבא קראו נחום ולאמא קראו חנה. למדנו שם ידיעת הארץ, חשבון ותנ"ך. בכל יום עבדנו שעתיים, קטפנו עגבניות ומלונים. עבדנו בפלחה. למדנו שירי ארץ ישראל. היינו יורדים לשחייה לילית עם כל החברים בקיבוץ.

נשארתי בקיבוץ עד הגיוס לצבא (1956 מלחמת סיני). בתקופת שירותי בצבא, משה דיין היה הרמטכ"ל. אפרופו משה דיין, נפגשתי איתו כשהוא עוד היה שר החקלאות.

כיום, אני גמלאי גר ברמת גן ויש לי 7 נכדים.

מציגים: סבא אברהם שוחט אביבה שוחט וקורן שוחט

הסיפור תועד במסגרת מפגשי תכנית "הקשר הרב דורי" בבית הספר.

פרהוד
זהו שמן של פרעות שנערכו באוכלוסייה היהודית בבגדאד, בירת עיראק, בחג השבועות ו' בסיוון-ז' בסיוון תש"א, 1-2 ביוני 1941. בפרעות נרצחו לפחות 179 יהודים, 2,118 נפצעו, 242 ילדים היו ליתומים, ורכוש רב נבזז.

”שתמשיך להיות שמח עליז ותורם לחברה“