העלייה לארץ – עזרה משפחתית באונייה

סבתא ואני
עלייה לארץ באונייה
העליה ממרוקו לארץ ישראל

שמי מירה ישועה, נולדתי בעיר צפרו שבמרוקו בשנת 1954.

תמונה 1

העשרה: ממלכת מרוקו היא מדינה בשלטון מונרכי בקצה הצפון-מערבי של יבשת אפריקה. מצפון היא גובלת בים התיכון, בסאוטה ומלילה (ספרד) ובמצר גיברלטר, במערבה באוקיינוס האטלנטי, במזרחה באלג'יריה ובדרומה בסהרה המערבית, אשר נמצאת בשליטת מרוקו מאז שנות ה-70. מרוקו קיבלה את עצמאותה מצרפת בשנת 1956. בירת מרוקו היא העיר רבאט, אף שהעיר הגדולה והחשובה ביותר היא קזבלנקה.

בשנת 1962 כשהייתי בת 8, עלתה המשפחתי לישראל באנייה דרך איטליה. תחילה הגענו לנמל חיפה ומשם הביאו אותנו לבנימינה ומאז משפחתי ואני גרים שם.

בדרכנו, אם המשפחה חשה ברע וסבלה ממחלת ים. כל אחד מילדי המשפחה לקח אחריות לטפל בתינוק שהיה אז רק בן שלושה חודשים.
באחת מהפעמים שביקשתי להגיע לחדר האוכל, טעיתי בדרך. בטעות הגעתי לחדר האוכל של הסגל ושם נאמר לי שעלי להגיע לחדר האוכל של הנוסעים.
נשארתי לעמוד שם כמה דקות ונהניתי מהריח שהיה שם, משהו מתוק כמו שמבשלים ריבת תות. עד היום כשאני נזכרת באותו רגע, עולה לי הריח.

סגל
צוות, כלל האנשים העוסקים בעבודה מסוימת, דרג, דרג ניהולי, פרסונל, קורפוס