העלייה לארץ ישראל מרומניה

יוסי ורומי
 סיפור העלייה באניית המעפילים
את הדרך מהעיר שלנו BACAU לעיר הנמל CONSTANTA עשינו ברכבת ,כמעט חצי יום.
עלינו על האנייה TRANSILVANIA ביחד עם כמה מאות יהודים .
על האנייה רבים דיברו שפת אידיש,שאותה לא הבנתי.
השייט ערך שישה ימים. בבוקר היום השישי שמענו צעקות על הסיפון. כולנו רצנו לראות מה קרה .מרחוק ראינו יבשה.  ככל שהתקרבנו .ראינו הר עם בתים עליו. היה זה הר הכרמל. ההתרגשות הייתה רבה. כולם צעקו " ארץ ישראל, ארץ ישראל".
מהאנייה העלו אותנו על משאיות ,לפי משפחות. בדרך צעקנו לעוברים ושבים את המילה הלא מוכרת לי:"שלום"  כולם נופפו לנו עם ידיהם.
הגענו למחנה עולים "שער העלייה" ,ליד חיפה. חצר גדולה,עם שלושה בניינים גדולים,ששמשו פעם מחנה צבאי לצבא הבריטי.

תמונה 1
מיד שירדנו מהמשאית ,העבירו אותנו למקום שדומה לחדר מקלחות, אבל במקום מים שפכו עלינו אבקת חיטוי D.D.T .

העלייה מרומניה
העלייה מרומניה לארץ ישראל ובהמשך למדינת ישראל, התחילה עוד לפני העלייה הראשונה, שבה יוצאי רומניה, מחובבי ציון, בהנהגת דוד שוב, היו נחשונים, מבוני ראש פינה וזכרון יעקב, ונמשכה עד לעזיבת רוב יהודי רומניה את ארצם.

”ההתרגשות הייתה רבה. כולם צעקו " ארץ ישראל, ארץ ישראל".“