העלייה של סבא ממרוקו

העיר ארפוד מרוקו
העיר ארפוד, בפתחו של מדבר סהרה
ילדותו של סבי במרוקו

סבי נולד במרוקו בעיר ארפוד, בשנת 1951 בן רביעי לחמישה ילדים.

לסבו של סבי היו מטעים של תמרים. הם היו אנשים עמידים והייתה לו ילדות מאושרת. סבי  למד בבית ספר אליאנס בשעות הבוקר עד אחת בצהריים (בבית ספר לא יהודי) ולאחר סיום הלימודים הוא למד בתלמוד תורה עד שעות ערב. התחביבים של סבי מהילדות במרוקו הם – לתופף בתופים, לבנות דברים, לעזור בבית, לשחק כדורגל.                     במקום מגוריו של סבי במרוקו הייתה קהילה יהודית מגובשת ושמחה.                                                                 בקהילה של סבי הייתה עזרה הדדית.

אמו של סבי הייתה שרה לו ולאחיו שרי ערש לפני השינה.                                                                                 בגיל 12 בשנת 1962 סבי עלה יחד עם משפחתו לארץ ישראל. עקב בחירת הוריו ולא הייתה לו זכות בחירה להישאר במרוקו.

הם עלו באוניית מסע לארץ במשך ארבע ימים וכשהם הגיעו לארץ ישראל הם גרו בפרדס חנה ומשם עברו ללוד וגרו שם במשך 25 שנה.

בשנת 1968 התגייס לצבא. לחייל האוויר.

סבי השתתף במלחמות כגון: מלחמת שלום הגליל, מלחמת המפרץ ומלחמת יום הכיפורים.                                     במלחמת יום הכיפורים גייסו את סבי בערב בפרוץ המלחמה ואז הוא מצא את עצמו בתעלה ולאחר המתנה בבסיס עורפי, סבי חזר הביתה מהמלחמה עצוב על אובדן חלק מחבריו שנספו במלחמה וכשהסתיימה המלחמה הייתה אווירה של מלחמה ועצב רב על כולם.

בתום שירותו הצבאי בגיל 21 החל סבי לעבוד אצל אחיו שהיה בעל מתפרה בתל אביב, סבתי חיפשה עבודה והגיעה לריאיון במתפרה ומשם הכירו סבי וסבתי.

באפריל 1973 הם התחתנו בארץ בעיר תל אביב.

לסבי ולסבתי נולדו 5 ילדים 4 בנות ובן אחד ויש להם גם 10 נכדים.

ארפוד
עיר בדרום-מזרח מרוקו במחוז דרעה-תאפילאלת. היא נמצאת בפתחו של מדבר סהרה, המשתרע מדרום וממזרח לה. העיר נמצאת 57 ק"מ דרומית לבירת המחוז א-רשידיה.

” סבי חזר הביתה מהמלחמה עצוב על אובדן חלק מחבריו שנספו במלחמה“