העליה מסנטיאגו צ'ילה

יורדים מהאונייה
אני
עלייה והתישבות בארץ ישראל בעיר פיתוח

שמי אדית אבוד, נולדתי בשנת 1952, בעיר סנטיאגו בצ'ילה. שמי לפני נישואי אדית רפפורט שץ.

בשנת 1970 החלטנו  אני ובעלי ציון לעלות לארץ ישראל. גם בעלי וגם אני היינו מדריכים בתנועות הנוער בצ'ילה. רצינו לעלות לארץ אחרי סיום מבחני בגרות. התחתנו .

עלינו לארץ כשאני בחודש השביעי להריוני. הריון ראשון עם בני הבכור אילן. עלינו לארץ בהפלגה באוניה. ההפלגה באוניה  נמשכה חודש ימים. במשך הנסיעה עברנו מדרום-דרום צ'ילה לאיטליה. מאיטליה  המשכנו לארץ במטוס.

בשדה התעופה, חיכתה לנו מונית שלקחה אותנו ישר לכרמיאל. בכרמיאל גרנו במרכז קליטה לעולים חדשים. למדנו לדבר עברית, למדנו להכיר את החברה הישראלית. חברה ששונה מאוד מהחברה הצ'יליאנית.

חודש אחרי הגעתנו למרכז הקליטה נולד בני הבכור אילן. הייתי הולכת יחד אתו לשיעורי האולפן בעברית. לכל מקום הייתי הולכת אתו. לאחר כמה שנים נולד בני השני איתן וכמה שנים אחרי זה בני אלי.

העשרה
סנטיאגו – צ'ילה: "סנטיאגו דה צ'ילה (בספרדית: Santiago de Chile), או בקיצור סנטיאגו, היא בירת צ'ילה ומרכז חיי הכלכלה והתרבות שלה. ממוקמת בלב העמק המרכזי של צ'ילה."

מרכז קליטה: "מרכז קליטה הוא מוסד מגורים בו מתגוררים עולים חדשים מיד לאחר עלייתם לישראל. זו שיטת דיור ייחודית לישראל, שמטרתה לאפשר לעולים החדשים להתאקלם, בסביבה תומכת, בחברה הישראלית במסגרת תהליך הקליטה. מרכזי הקליטה ממוקמים לרוב במקומות מרכזיים בערים השונות. ברוב מרכזי הקליטה ניתן ללמוד את השפה העברית במסגרת אולפן."

סנטיאגו

מרכז קליטה