העליה ממרוקו לגבעת המורה

עליית משפחתי לגבעת המורה
ממרוקו לגבעת המורה
סיפורה של משפחת אטיאס

נועה אטיאס, מבית הספר בן צבי בעפולה, מביאה את סיפורה של משפחת אטיאס סיפור עלייתם ממרוקו לישראל, לגבעת המורה.

לפני כ- 58 שנים, בשנת 1957 עלתה משפחתו של אבי ארצה. הם עלו ממרוקו דרך צרפת לישראל.

הדרך לישראל הייתה באנייה בים. סבתא שלי הייתה בהריון מתקדם, במהלך השיט לישראל, בדרך הייתה סערה מאוד קשה. באנייה היה חשש לשלום הנוסעים וביקשו מכולם ללבוש חגורות הצלה וסבתא שלי מספרת  הייתה בחודש שמיני והיא לא יכלה ללבוש את חגורת ההצלה.

לאחר כמה ימים של סערה בים האנייה הגיעה  האנייה לחופי ארץ ישראל בשלום. נציגי הסוכנות היהודית בארץ, שלחו את המשפחה להתגורר בעפולה.

בגבעת המורה במעברה היו הבתים עשויים מפח, בהתחלה היה מאוד קשה להסתדר בשפה כי הם דיברו רק מרוקאית ולאחר כחודש סבתא שלי ילדה את בנה שקוראים לו ציון. לאחר מספר חודשים העבירו את המשפחה להתגורר בשכונת הרכבות בתחילת גבעת המורה.

לאט לאט למדו את השפה והסתגלו לחיים בארץ. שמונה שנים לאחר לידתו של ציון בארץ-ישראל נולד אבי הוא שמעון אטיאס.

העשרה

גבעת המורה: "גבעת המורה היא גבעה בעמק יזרעאל, צפון מזרחית לעפולה. גובהה 515 מ' מעל לפני הים. "גבעת המורה" הוא אף שמה של אחת משכונות העיר עפולה המצויה על הגבעה, אך על הגבעה מצויים יישובים נוספים".

מורה אחראית: יפעת סרוסי בי"ס בן צבי גבעת המורה עפולה

גבעת המורה
גבעת המורה היא גבעה בעמק יזרעאל, צפון מזרחית לעפולה. גובהה 515 מ' מעל לפני הים. "גבעת המורה" הוא אף שמה של אחת משכונות העיר עפולה המצויה על הגבעה, אך על הגבעה מצויים יישובים נוספים.

”סבתא שלי מספרת הייתה בחודש שמיני והיא לא יכלה ללבוש את חגורת ההצלה.“