העליה מבגדד לישראל

מרים מועלם ופלג סיטון עובדות
תמונת ילדות עם אבא בנימין פרג'
מרים מועלם מספרת איך עלתה לישראל והספיקה לראות את הפרימידות בדרך

בשנת 1949 עלינו כתיירים אני והורי בטיסה למצרים. לילה אחד עשו לנו סיור בפירמידות, לנו במלון ולפנות בוקר טסנו לאיטליה. שהינו באיטליה במלון כשלושה חודשים. ואז סידרו לנו עליה באנייה. הגענו לישראל בחנוכה לבית העלייה, זאת אני זוכרת כילדה. בירושלים יש לי דודה מזל, אחות של אבי, שהגיעה עם בעלה יחזקאל עם משאית שאספה אותו לירושלים. הייתה להם דירה מאוד  קטנה של חדר וחצי עם 5 ילדים, וחצר עם באר משותפת להם ולשכנים והיה שמח. עם הזמן אבי מצא עבודה ומצא גם בית לגור באופן עצמאי ואחר כך הגיעו אלינו האחים שלי שעלו לארץ באופן בלתי לגאלי (לא חוקי).

אחד האחים התקבל בקיבוץ נען כחבר, קראו לו סלח (אהוב) ז"ל. אחי הגדול יוסף פרג' עלה לישראל דרך לונדון עם אשתו ושני ילדיו הקטנים, אלישע ותקוה, שגרים בירושלים. אחי אברהם פרג' התחתן והקים משפחה לתפארת, גרים בירושלים. אחי ניסן פרג' ז"ל (קראו לו בתנועה יהודה) התחתן והקים משפחה עם שני ילדים, הבן אמנון והבת תמר. אחי סלח פרג' ז"ל (שם חיבה שלו היה אהוב) התחתן והקים משפחה לתפארת עם 5 ילדים, גרים בנתניה. אחותי הגדולה ממני, סעידה-הרצליה, היום קוראים לה אושרת, נשואה עם ילדים, נכדים ונינים וגרה בירושלים. אני מרים בן ישראל פרג' (מעלם) התחתנתי עם שמאי מעלם (ז"ל). יש לי ארבע ילדים ועשרה נכדים ואני גרה בראשון לציון. 1.הגדול מאיר מרום נשוי עם ענת ושני ילדים נופר וזיו, גרים בבאר יעקב .2.הבן השני רונן מרום נשוי עם איריס ושלושה בנים משלו, ועוד שלושה ילדים שמגדל ממשפחות אומנה, שתי בנות ובן בגילים 3, 4, 5 שנים. הילדים קוראים לרונן ואיריס אבא ואמא, הורים בכל המשמעות והאחריות. 3.הבן השלישי עזרא מרום נשוי עם יפית ויש לו בן בשם שגיא ובת בשם שחר, גרים בראשון לציון.4.הבת יפית חלפי נשואה ליחזקאל ויש לה שלושה בנים, רועי עמית ועומר גרים בראשון לציון.

לחצו כאן כדי לראות את הסיפור של מרים במצגת ב-youtube

בלתי ליגאלי