העליה מבלגיה לארץ באניית סוחר

אמיר הלרמן ואביגדור (אבי) לוי סבא שלו
צפורה, ניחה, חנניה (תינוק), אביגדור ומני
הדרך לארץ של אביגדור לוי ומשפחתו

עלינו לישראל מבלגיה בשנת 1953 באניית סוחר.

אמא, אבא וארבעה ילדים, כשעל הספינה נמצאים גם רב-חובל, סגן רב-חובל, קצין מכונה וקצין קשר ואלקטרוניקה.

בתחילה הפלגנו לנמל המבורג בגרמניה בכדי להעמיס סחורות על האנייה, בהמשך המסע חזרנו לכיוון בלגיה וצרפת עד שהגענו למפרץ ביסקאיה (מפרץ מאוד מפורסם ומסוכן). הניווט במפרץ ביסקאיה היה מאוד קשה.

בזמנו אנייה מנווטת בים שטה לפי כיוון מצפן, הכיוון נקבע לפי מוט השייט.

על מנת לא להשתעמם במהלך ההפלגה, אחי ואני החלטנו להשיט את האנייה. מתוך בדיקה של מפת השיט, תוך כדי ההפלגה התברר לנו שכיוון ההפלגה שמסומן בה היה שגוי. אחי ואני ניסינו להסב את תשומת לב הקצינים האחראים באנייה לכך, לצערנו ללא הצלחה. בלית ברירה אחי ואני שינינו על דעת עצמנו את כיוון הפלגת האנייה. כעבור מספר שעות הגיע הקצין הראשון לבדוק מה המצב. במהלך בדיקת המפה, נדהם לגלות שהסימון בה היה שגוי. הקצין רץ אלינו כדי להודיע שכיוון השייט המקורי היה שגוי ואכן היה צריך לשנות את כיוון השייט.

כשיצאנו ממפרץ ביסקאיה חשבנו שתמו בעיותינו, אך פתאום החל לרדת גשם חזק. מרוב שירד הרבה גשם, לא ראינו כלום ולא ידענו מה לעשות. לבסוף מצאנו על השמשה מכשיר שמסתובב מהר מאוד ומעיף את כל הגשם לצדדים. אחרי שפתרנו את בעיית הגשם נהיה חשוך מאוד ולא ראינו כלום, קראנו לקצין שיבוא לעזור לנו. הקצין הראה שיש רדאר וכך יכולנו לראות שיש אניות מסביבנו.

הזוית האישית

אמיר הלרמן: אני מאוד אהבתי שסבי הביא דברים כמו מפה, ציורים של הדברים שהסביר עליהם ודוגמאות כדי להמחיש את דבריו.

לא
לא