העליה והקליטה הקשה בארץ ישראל

סבא ואני
סבא וסבתא עם כל הנכדים והנינים
הגשמת חלום ציוני

עמיר נולד ב-כ"ה כסלו (20.12.33), בעיר כרמנשה שבפרס. הבן הצעיר במשפחה מבין ששת האחים והאחיות. למד בבי"ס עממי ובבית ספר תיכון בכרמנשה.

חלומו מהיותו קטן היה לעשות עלייה לארץ ישראל, ובשנת 1952 הגשים את חלומו ועלה לארץ ישראל עם שני הוריו, אחות ואח. לאחר העליה הועבר למחנה "שער העלייה", שם החיים היו קשים מאוד. אחרי כחודש ימים הועברו למעברת "כברי" אשר בגליל המערבי וגרו בצריפוני פח בגודל שני מטרים על שלושה מטרים בו גרו ההורים, האח, ואמיר, ללא חשמל, ללא שירותים וללא מים. את המים היו מקבלים ממכלים אשר היו מובאים באמצעות טרקטור פעם ביום.

הכיר את ויולט במקרה בחתונה של אחותה ונישא לה לאחר שנה בלבד.

שרת בצה"ל במשטרה צבאית במשך 25 שנים, השתחרר בשנת 1977 בדרגת סגן אלוף. במהלך שירותו הצבאי השתתף במלחמת ששת הימים, במלחמת יום הכיפורים ובמלחמת סיני. לאחר פרישתו מהצבא, עבד במשרד הפנים כמנהל יחידת משק לשעת חירום.

במהלך השנים עסק בהתנדבות בתפקידים ציבוריים כמו:  יו"ר ארגון יוצאי אירן בישראל, יצא מטעם הסוכנות היהודית לשליחות לווינה להעלות עולים לישראל, יו"ר סניף צוות, חבר מועצת עיריית ראש העין, יו"ר סניף ליכוד בפתח תקווה, חבר הנהלת ליונס וכן עסק בפוליטיקה המדינית ואף נבחר להיות יושב ראש סניף ליכוד בעיר פתח תקווה והיה מועמד להיבחר לראשות העיר פתח תקווה אך בעת ההיא עזב את העיר ועבר לעיר ראש העין.

היום, בשנת 2017, אמיר וויולט גרים בגבעת טל שבראש העין, חיים באושר ונהנים ממשפחה מגובשת מאוד שבה יש: שלושה ילדים, עשרה נכדים ושלושה נינים, בהם גדלו חמישה קציני צה"ל.

הזוית האישית

נהנינו במיוחד לראות את הדור הוותיק לעומת הדור החדש וללמוד מהדור הוותיק, התרגשתי לגלות עוד המון דברים על המשפחה שלי!

ג'ון
יקיר