העליה המעברה והיתיישבות

אני ואחיותי
אני בילדותי

הורי נולדו במצרים בשנים 1928-1930 שם הכירו והתחתנו . הם גרו במצרים כולם ביחד אחים, אחיות וההורים ולידם גרו חברים טובים, משפחת צ'יזנה.

תמונה 1

עקב רדיפת היהודים הפלגנו בספינת מעפילים לאיטליה וחיינו שם כמה שנים. עקב המצב הכלכלי הקשה והמחסור במקומות עבודה, עלינו ארצה עם חברינו הטובים בשנת 1957. מיקמו אותנו במעברה שבקריית גת. התנאים היו קשים מאוד: בלי שירותים מים וחשמל, הרבה בוץ בחוץ.

הורי בישלו בפרימוס או פתיליה, את הבית הארנו בעששית, קיררנו בבלוקים של קרח שקנינו  וחיממנו את הבית בתנור נפט. אבא ויצחק החבר הטוב התחילו לעבוד בחברת החשמל עבודה קשה מאוד ומסוכנת. מהמעברה עברנו לדירה במבנה "רכבת" והתנאים היו קשים באותה המידה. משם עברנו לגור בדירת קומתיים לאט לאט התנאים השתפרו והשתכללו.

ערב אחד יצאו אבא שלי וחברו יצחק לתקן תקלה בעמוד חשמל מתח גבוה, יצחק עלה על העמוד ואבא חיכה לו למטה פתאום יצחק התחשמל ונפל מגובה רב ומת. השמועה התפשטה בקריית גת וכולם חשבו שזה אבי ובאו להודיע לנו באמצע הלילה שאבא התחשמל ומת.  קיבלנו את הבשורה הקשה בצער רב. התקשרנו למשפחת צ'יזנה ומהם נודע לנו שזה לא אבי אלא זה בנם יצחק. מאז אותו יום אני לא שוכחת את המקרה העצוב הזה.

תמונה 2
בדירת הקומתיים נולדו עוד שתי אחיותיי ובעקבות זה עברנו לדירת ארבע חדרים באזור. שם גרתי עד יום נישואי ב-1975, עברתי לגור בקיראון, גרנו שם  כ- 20 שנה ושם נולדו שלושת ילדי. בהמשך עברנו לראש העין.

פרימוס
הוא כירה ניידת הפועלת באמצעות לחץ ונפט