העבר והיום

אני עם נכדתי ליה בטקס קבלת חגורה צהובה
אני בצעירותי
העלייה לארץ ישראל

רקע משפחתי

ההורים שלי נולדו בבלרוסיה. אבי שמואל רבינוביץ נולד בשנת 1910 אמי, חנה רבקה רבינוביץ נולדה בשנת 1914 אחרי מלחמת עולם השניה עברה משפחתו של אבי  לבקו

שם בבקו נפגשו הורי והתחתנו.

תמונה 1

אני נולדתי בתאריך 19.6.1948 בבקו כאשר היה לי אח גדול. נולדתי עם אח תאום שנפטר בגיל שנה וחצי. לאחר שעלינו לארץ נפטרה אמי בשנת 2000 בגלל סיבוכים של שבץ. אבי נפטר בשנת 1974 מסרטן הריאות.

אחרי בית הספר

גרתי באזור פרברי בקו, סיימתי את בית ספר בשנת 1966. ב -1967 גויסתי שם לחייל הים הכספי בכדי לבחון אם אני רוצה לעשות קרירה צבאית. אז הבנתי שזה לא בשבילי ושוחררתי מהצבא בתור קצין בשנת 1970. בשנת 1971 התחלתי ללמוד באוניברסיטה אלקטרוניקה ושם הכרתי את אישתי לאחר לימוד הנדסה באוניברסיטה התחלתי לעבוד כמהנדס פיתוח.

אישתי נולדה בשנת 1955 התחתנו בשנת 1974 בבקו.

הבת הבכורה שלי אנה נולדה בבקו בשנת 1975 ובתי השנייה נלי נולדה בבקו בשנת 1982.

גרנו במרכז בקו, גרנו שמונה אנשים בדירת שלושה חדרים, היה חדר שירותים אחד והאמבטיה הייתה בפינת המטבח.

עלינו לארץ בעקבות עימותים בין הארמנים לאזרים שהביאו למצב חירום מלחמתי בעיר, ובגלל ציונות. ברחנו מהמשטר הסובייטי וכך עלינו בתאריך 11.1.1990בתחילת גל העלייה הגדול. עלינו עם אמא שלי, אחי ההורים של אשתי דודה של חמותי ואח של חמותי. בת דודה של חמתי מצאה לנו דירה ועזרה לנו להתאקלם במדינה. היה לנו מאוד קשה מכיוון שלא ידענו את השפה, אישתי והילדות קלטו  מהר יותר את השפה ולי לקח יותר זמן. כשעלינו הרגשתי שאני צריך לפרנס את המשפחה בארץ עבדתי בחברת דן משנת 1990 עד שנת 2018. בארץ גרנו כל המשפחה ביחד כדי לחסוך כסף. לאחר העלייה גרנו בבת ים משנת 1990 עד שנת 1997 ומשנת 1997.  לאט לאט חסכנו כסף וקנינו בית בישוב מתן, מאז שקנינו את הבית עד שנכנסנו אליו עברו חמש שנים. עברנו לגור בישוב מתן אנחנו גרים שם עד היום.

בתי הבכורה התחתנה בשנת 2002 שמה אנה. נכדי הראשון נולד בשנת 2002 שמו רוני צבי מודק. נכדתי השניה נולדה בשנת 2008 שמה ליה הדס מודק. שתי הנכדותיי התאומות נולדו בשנת 2010 שמן איילה שרה ונועה טליה מודק.

בתי השניה התחתנה בשנת 2010 שמה נלי הנכדה החמישית שלי נולדה בשנת 2011 שמה מיקה ימפולסקי הנכד השישי שלי נולד בשנת 2013 שמו יהל ימפולסקי.

אני עם נכדי בצעדת ט"ו בשבט.

הזוית האישית

ליה: היה לי מאוד כיף לעשות את הסיפור עם סבא ולהכיר אותו ואת עברו הרבה יותר טוב, מקווה שילדים ילמדו עוד דברים מהסיפורים של הסבים והסבתות.

סבא: היה לי כיף לכתוב את הסיפור עם ליה, חשוב לי שהילדים ידעו על העבר שלנו מקווה שהסיפור יעניין את הקוראים.

בקו
בקו היא בירת רפובליקת אזרבייג"ן והיא העיר הגדולה בה