חגיגת יום העצאות של עליזה

איה נכדתי ואני ביום ההולדת של רונה.
אני ליד חדר המגורים בבסיס.
חגיגות ומצעד יום העצמאות 1962

שמי עליזה. השם הפרטי ניתן לי בגלל שנולדתי לאחר מלחמת העולם השנייה. הוריי שמחו שסוף כל סוף הסתיימה המלחמה. שם המשפחה שלי לאחר חתונתי הוא וולשטטר. לבית משפחת שיב. אני היא השנייה במשפחה. יש לי אח מבוגר יותר ואחות צעירה יותר.

נולדתי בברית המועצות בשנת 1944, אמי רחל הייתה עקרת בית, אבי היה במקצועו נגר אך למד הנהלת חשבונות ובזה עסק בארץ.

הסיפור המרכזי שלי – ערב יום העצמאות

בחרתי לספר על חוויותיי מחגיגות ערב יום העצמאות וממצעדי צה"ל שנערכו ביום העצמאות בתל אביב.

תמונה 1

בערב יום העצמאות הייתי הולכת לצריף הצופים (היום עומד בניין עיריית תל אביב  שם) ויחד עם חבריי לשכבה יצאנו לרחובות. השמחה ברחובות הייתה רבה. אנשים היו רוקדים במעגלים הורה וריקודי עם אחרים. שרים שירים ישראלים וכולם היו שמחים. אחר כך הלכנו לעשות קומזיץ וחכינו עד אור הבוקר.

בבוקר מוקדם הלכנו לתפוס מקום בשפת המדרכה ברחוב בו היה עובר מצעד צה"ל.

המצעד כלל את החילות השונים של צה"ל, כלי נשק, מטס חיל אוויר אווירובטיקה של מטוסים בליווי עשן צבעוני.

תמונה 3

המראה היה מרגש ומרהיב ביותר והביא גאווה רבה במדינה וביכולותיה הצבאיים. אנשים קיבלו את המצעד במחיאות כפיים ובשמחה רבה.

קשה לתאר במילים את חווית החגיגות של פעם.

הזוית האישית

עליזה: הייתה לי חוויה מחודשת בתכנית הקשר הרב דורי, תכנית נפלאה הזו, הקשר בנינו חזק מאוד ובעקבות התכנית הוא התהדק יותר.

איה: נהניתי להיות עם סבתא לבד בלי אחיותיי ולשמוע את סיפוריה המעניינים.

סבתא עליזה מדריכה את התלמידים והאזרחים הותיקים בתכנית הקשר הרב דורי, בבית התפוצות. עליזה השתתפה בתכנית בשנה שעברה עם נכדתה מיקה. ויחד העלו את הסיפור:

תנועת הצופים של סבתי עליזה וולשטטר

סיכום פעילות הקשר הרב דורי בשנת הלימודים תשע"ח בבית חינוך ע"ש ש"י עגנון כפר סבא.

תודה למנחם מרקוביץ' על הצילום והעריכת הסרט. פורסם ביוטיוב תאריך 4 בנוב׳ 2018 ע"י מנהלת בית חינוך ע"ש "ש"י עגנון", כפר סבא מיקי בר משה.

סיפון
מיכל זכוכית עם סודה בפנים.