הסיפור של סבתא דבורה

דיון קבוצתי במסגרת התכנית
במסגרת חגיגות סיום התכנית
זכרונות על עדלאידע ושלג

שמי דבורה, אני סבתא של יאיר, ומשתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי. שני אירועים חשובים ביותר זכורים לי מילדותי. האחד הוא מצעד צה"ל והשני העדלאידע בתל-אביב.

כשהגיע חג פורים הייתי תמיד מאוד מתרגשת כי ידעתי שאני והוריי עומדים לנסוע לעיר הגדולה כדי לראות את העדלאידע. באותו יום היינו קמים בבוקר מוקדם מאוד כדי להספיק להגיע להשיג מקום טוב בשולי המדרכה, כדי שנוכל לראות היטב את המיצגים בלי שיסתירו לנו. כמובן שתל-אביב הייתה לובשת חג ומלאה חוגגים. הייתי חוזרת הביתה מאושרת ומחכה לשנה הבאה.

שלג ברמת גן

אבי עבד ברמת גן בבית חרושת "עלית" שהיה בית חרושת לשוקולד (כמובן שהיה לנו הרבה שוקולד בבית…). באחד החורפים הקרים ירד שלג כבד באזור ירקונים, מה שחסם את הגשר שהוביל להוד השרון, לא היה מעבר. לא היה כביש עוקף ואבא שלי נאלץ להעביר שם את הלילה ורק בבוקר חזר הביתה.

הזוית האישית

דבורה השתתפה בתכנית הקשר הרב דורי ותועדה על ידי נכדה יאיר אלמליח. התכנית נערכה בבית הספר היסודי בשדה יעקב, התשע״ט.

שוקולד פרה
שוקולד פרה הוא מותג שוקולד של חברת עלית, אשר יוצר לראשונה בשנת 1934 תחת השם "שמנונית" ומשנות ה-50 נקרא "שוקולד פרה" על שם הפרה שעל העטיפה. שוקולד פרה הוא אחד המוצרים המובילים של חברת עלית וגם אחד ממותגי חפיסות השוקולדים המוכרים והנמכרים בארץ. (ויקיפדיה)

”תל אביב לבשה חג בעדלידע ואני הייתי חוזרת מאושרת הביתה“