הסיפור של סבא שלנו, עמנואל בארץ ישראל

סבא עמנואל
בית חולים הר הצופים שבירושלים
סבא חייל בגדוד חת"ם 404

נולדתי בבית חולים הדסה בהר הצופים בירושלים. ביום י"א באייר תרצח (אולי).עד שנת 1944 גרתי ברחוב בן מימון 1 בירושלים ולמדתי בגן חיה ברחביה בירושלים.

עד שנת 1946 חייתי בעיר אלכסנדריה שבמצרים במלון majestic  שהיה בכיכר מידן איסמאיל לחוף הים. למדתי בבית ספר צרפתי בשם lice france
תמונה 1
בשנת 1947 חזרתי לירושלים, גרתי ברחוב שנקרא היום רחוב טשרניחובסקי ולמדתי בבית הספר בית הילד ברחביה. בסוף שנת 1947 שהייתי בכיתה ג', בעקבות פיצוץ מלון המלך דוד בירושלים, הוגלתה המשפחה לנתניה. את ההכרזה של החלטת האומות המאוחדות על חלוקת ארץ ישראל והקמת מדינה יהודית, שמעתי בנתניה. שם למדתי בבית ספר יסודי ע"ש ביאליק ואחר כך בבית ספר תיכון ע"ש טשרניחובסקי. גרנו ברחוב השבעה מספר 9.
במהלך הלימוד בבית הספר התיכון אירעו מספר מאורעות שהשאירו עלי חותם:
א. בשנת 1954, בעקבות קריאה של ראש הממשלה דוד בן גוריון, לעברת את השמות, שיניתי את שם המשפחה ל-פלדות.
ב. עברתי קורס מפקדי כיתות בגדנ"ע וקיבלתי מדליה על הצטיינות בקליעה למטרה.
ג. הייתי חבר באגודת יורדי ים "זבולון".בשנת 1956 בחודש אוגוסט התגייסתי לצבא. התנדבתי לצנחנים.
לא קיבלו אותי כי שקלתי רק 56 קילוגרמים.

הוצבתי לחיל התותחנים. הוצבתי לגדוד חת"ם 404 ושם עברתי קורס מודדים והוסמכתי כמודד צבאי.
השתתפתי באופן פעיל במבצע קדש. הייתי בצוות שערך מדידות על מנת לאפשר לארטילריה לפעול כי לא היו מפות טופוגרפיות מסודרות בצה"ל. בגמר הקרבות, הגדוד הוצב כחיל מצב באל עריש.

העשרה
אלכסנדריה: "עיר אלכסנדריה  היא עיר נמל גדולה במצרים, השנייה בגודלה בערי המדינה, ובעלת היסטוריה עתיקה. היא שוכנת על חוף הים התיכון, סמוך לשפך הזרוע המערבית של דלתת הנילוס, וכ-208 ק"מ צפון-מערבית מקהיר. מספר תושביה כ-4.1 מיליון (2006)".

אל עריש: "היא עיר בצפון חצי האי סיני לחוף הים התיכון, סמוך לשפך ואדי אל עריש. העיר נמצאת כ-47 ק"מ מערבית לרפיח, ו-344 ק"מ צפונית-מזרחית לקהיר. לפי הערכות, בשנת 2006 מנתה אוכלוסייתה 141,595 בני אדם‏, ביניהם פליטים פלסטינים. בשנים האחרונות הפכה העיר ליעד תיירותי מבוקש". ויקיפדיה

עיר אלכסנדריה
עיר אלכסנדריה היא עיר נמל גדולה במצרים, השנייה בגודלה בערי המדינה, ובעלת היסטוריה עתיקה. היא שוכנת על חוף הים התיכון, סמוך לשפך הזרוע המערבית של דלתת הנילוס, וכ-208 ק"מ צפון-מערבית מקהיר. מספר תושביה כ-4.1 מיליון (2006).

אל עריש
היא עיר בצפון חצי האי סיני לחוף הים התיכון, סמוך לשפך ואדי אל עריש. העיר נמצאת כ-47 ק"מ מערבית לרפיח, ו-344 ק"מ צפונית-מזרחית לקהיר. לפי הערכות, בשנת 2006 מנתה אוכלוסייתה 141,595 בני אדם‏, ביניהם פליטים פלסטינים. בשנים האחרונות הפכה העיר ליעד תיירותי מבוקש.

”את ההכרזה של החלטת האומות המאוחדות על חלוקת ארץ ישראל והקמת מדינה יהודית, שמעתי בנתניה“