אהבתו של סבא דוד נועם למטוסים

אני וסבא בבית הספר
"הגעתי לבית היולדות עם כרכרה, בנהריה"
המשפחה של סבא דוד

נולדתי בנהריה בשנת 1951 ובית היולדות היה פנסיון. הגעתי לבית היולדות עם כרכרה. גדלתי בשכונת עולים מעברה גרנו בשיכון עולים. יש לי שלוש אחיות בוגרות ממני שנולדו בחוץ לארץ לאחיות שלי קוראים: מלכה פנינה ואסתר. שמות הורי הם עמוס ונוצה זיכרונם לברכה.

שמות סבא וסבתא שלי הם שמואל ורגינה. אני נשוי למקסין ויש לנו שני בנים קוראים להם: אבישי וערן ומהם יש לנו 6 נכדים. מגיל צעיר אהבתי מטוסים, כשגדלתי למדתי בבית ספר מוקצועי של חיל האוויר.

המשכתי בצבא, בתחזוקה של מטוסים והכנתם לטיסה, בטייסת של מטוסי קרב, כאיש צוות קרקע. בשרות הצבאי השתתפתי במלחמת יום כיפור נפצעתי והייתי מאושפז תקופה ארוכה בבית חולים.

לאחר הצבא המשכתי באהבתי למטוסים והתחלתי לעבוד במפעל ליצור להבים למנועי סילון. עבדתי שם 35 שנה והייתי מנכ"ל.

חברת טכנולוגיה להבים

"חברת טכנולוגית להבים בע”מ (BTL) הוקמה בשנת 1968 בנהריה על-ידי היזם והתעשיין סטף ורטהיימר ונקראה בשם “להבי ישקר”. החברה התפתחה והפכה ממפעל קטן שהוקם במטרה לספק חלקי חילוף לחיל האוויר, לתאגיד רב-לאומי המספק רכיבים בעלי איכות חסרת פשרות ליצרניות-ענק ברחבי העולם. בשנת 2014 עברה הבעלות בחברה לחברת Pratt & Whitney האמריקאית המובילה בתחומה בייצור מנועים למטוסי סילון".

במשך כמעט חמישה עשורים, הניעו עשרות מיליוני החלקים שיוצרו בטכנולוגית להבים כלי טיס בכל העולם, תוך שהם צוברים בהצלחה מאות מיליוני שעות טיסה.

התקופה הזאת הייתה מאוד מעניינת ביקרתי במפעלים שמיצרים מנועים לכל המטוסים בעולם והייתי שותף לפיתוח. היום אני עובד בחברה לזיווד אלקטרוני שמצרת רכיבים לתעשיות הביטחון.

היום אנחנו מתגוררים בכפר וורדים.

גיא: אני וסבא בתכנית הקשר הרב דורי