הסיפור של יורם וייס

אני וסבא שלי.
סירה של אגודת אליצור שסבא השתייך אליה.
ונכדו יאיר מזרחי

נולדתי ביוני 1946 (היה בארץ באותו היום עוצר שלא נתנו לאנשים לצאת מהבתים או להסתובב ברחוב). אני הילד ה-2 ויש לי אח אחד יותר גדול ממני בשנתיים.

למדתי בבית ספר ממלכתי דתי ברחוב באזל בתל אביב, ועברתי לשדרות נורדאו בשנת 1960. גרתי בשכונת מחלול (כיכר אתרים) ובשנת 1958 עברתי לגור ברחוב אבן גבירול 172.

אני אהבתי את הים והייתי באגודה ימית שנקראה אליצור.

אני אהבתי לשחק כדורגל, ליסוע עם חברים בעגלות שהכנו וליסוע בקורקינטים שהכנו, אהבתי לשחות בים, לפעמים דגתי דגים.

זאת תמונה שלי עם חברים בשיט באגודת אליצור.

העשרה:

אוניית המעפילים סטרומה –

סטרומה היא אוניית מעפילים שנשאה על סיפונה 768 פליטים יהודים שניסו להימלט מרומניה הפשיסטית שבהנהגת יון אנטונסקו, והוטבעה בים השחור על ידי צוללת סובייטית. האונייה אורגנה במסגרת מפעל ההעפלה אף על פי של האצ"ל. טביעת כל מעפיליה ואנשי צוותה למעט אחד נחשבת לאסון הגדול בתולדות ההעפלה לארץ ישראל ולאחד האסונות הגדולים ביותר בהיקפם של טביעת אונייה אזרחית בזמן מלחמת העולם השנייה. (מתוך ויקיפדיה)

אגודת אליצור –

אליצור היא אגודת ספורט דתית מיסודה של הסתדרות הפועל המזרחי, נוסדה בשנת 1939.