הסיפור של אניטה ארליך בוכבינדר

אני בילדותי
בילדותי בארה"ב
המעבר מאמריקה לישראל

שמי אניטה, נולדתי באלנטאון פנסילבניה, כאמריקאית דור שני להורים שנולדו באמריקה, לאחר שהוריהם היגרו מפולין בתחילת המאה העשרים. אבי התפרנס כמורה להכנה לבר מצווה וחזן. אמי עבדה כמזכירה בבית ספר יסודי. היה להם חשוב שאקבל חינוך יהודי וציוני, ולכן שלחו אותי לבית ספר פרטי יהודי, ישיבה ד'פלטבושט, בברוקלין, למרות קשיים כלכלים. למדתי שם שתים עשרה שנים. התחתנתי בגיל צעיר. לאחר שסיימנו ללמוד עברנו לאזור הררי ויפה במערב Massachusets. שם נולדו צפרירה ותמר. למרות שהיה קשה לעזוב משפחה גדולה באמריקה, החלטנו לעלות ארצה בשנת 1971. כאן נולד אורן בבית חולים הדסה בירושלים.

עבדתי כמורה לאנגלית ומחנכת בתיכון ליד האוניברסיטה בירושלים. משם עברתי למכללת דוד ילין. במכללה הכנתי תלמידים למקצוע ההוראה. במשך השנים סיימתי תואר שני בהוראת אנגלית ותואר שלישי לספרות אנגלית. יצאתי לפנסיה לאחר שהייתי ראש החוג להוראת אנגלית הרבה שנים.

אני גאה במשפחתי. יחד עם בעלי השני, בנימין, גידלנו חמישה ילדים. כיום כולם נשואים וחיים בארץ. יש לנו שישה עשר נכדים.

הזוית האישית

הנכדה מיקה: היה הכי כיף בעולם: למדתי כל כך הרבה דברים חדשים שלא ידעתי על סבתא שלי, על השורשים שלי, על מאיפה באתי.

אלנטאון
אלנטאון (באנגלית: Allentown) היא עיר הבירה של מחוז ליהיי במדינת פנסילבניה שבארצות הברית. בעיר השוכנת על גדות נהר ליהיי מתגוררים כ-120,000 תושבים (נכון ל-2010), מה שהופך אותה לעיר השלישית בגודל אוכלוסייתה בפנסילבניה, אחרי פילדלפיה ופיטסבורג. המטרופולין של אלנטאון מכונה עמק ליהיי ומתגוררים בו למעלה מ-800,000 תושבים. עמק ליהיי מהווה חלק מהמטרופולין של ניו יורק. (ויקיפדיה)

”היה חשוב להוריי שאקבל חינוך יהודי וציוני, ולכן שלחו אותי לבית ספר פרטי יהודי למרות קשיים כלכלים“