הסיפור שלי עם המדינה

טל
סבא נחום
מלחמת יום העצמאות שלי

בשנת 1948 כשהייתי ילד קטן הפציצו מטוסים מארצות ערב את תל אביב.  אנחנו הילדים הקטנים גויסנו למלא שקים עם חול על מנת להציבם  בכניסה לבתים, כדי למנוע מהרסיסים של הפצצות לפגוע באנשים שהתחבאו בבתים. בהישמע אזעקה אנשים שהלכנו ברחוב, רצו לפתחי הבתים להתחבא ולא להיפגע ושקי החול היו אמורים להגן על האנשים. בסופו של דבר עברנו את המלחמה בשלום וחגגנו את הקמת מדינת ארץ ישראל. מאז ועד היום עברנו שנים רגועים של עשייה והתרוממות הרוח, כמו שנים קשות של מלחמות, אובדן ופצועים. אני חש גאה להיות חלק ממדינה שהתוותה יחד עם התהוות חיי. היום אני אבא לשני ילדים וסב לשישה נכדים שהם משמעות חיי.

יום הנישואין

תמונות ילדות של נכדותי

כיום עם נכדתי טל, במפגש "משחקים של פעם" במסגרת תוכנית הקשר הרב דורי בבית סיפרה

העשרה
מלחמת העצמאות (נקראת גם מלחמת השחרור, מלחמת הקוממיות, מלחמת תש"ח, ומלחמת 1948) – השם המקובל (במדינת ישראל), שניתן לעימות הצבאי שהתנהל בין היישוב היהודי בארץ ישראל, ולאחר מכן מדינת ישראל, לבין ערביי ארץ ישראל וחלק ממדינות ערב שניסו למנוע בכוח את יישומה של החלטת החלוקה של עצרת האומות המאוחדות, ואת הקמת מדינה יהודית (לצד מדינה ערבית) בשטח ארץ ישראל המנדטורית.

מורה מובילת תכנית הקשר הרב דורי
טל נימני