הסיפור האישי של אריה עמית ומדינת ישראל

אריה וטל בעת תהליך העבודה
אריה בעת פעילותו בהיטק
על 34 שנות שרות בצה"ל ותרומה בממר"מ (יחידת המחשבים של צה"ל)

נולדתי ב 1947 פחות משנה לפני קום המדינה, כך שחיי שזורים בהיסטוריה של 65 שנות הבניה והתקומה של מדינת ישראל. התחנכתי ולמדתי בישראל בבית ספר הכרמל בתל אביב ובתיכון עירוני א.

המשכתי בלימודים אקדמיים ואני מוסמך הטכניון בפיסיקה, מוסמך במדעי המחשב ממכון וייצמן ומסמך במנהל עסקים מאוניברסיטת בר אילן.

שירתתי 24 שנים במערך המחשבים של צה"ל ואני פעיל עד היום בתעשיית ההייטק הישראלית.

אריה עמית כילד, חייל כקצין וכיום

המשפחה

רוחה רעייתי ואני נשואים באושר 45 שנה

יש לנו שני ילדים שהקימו משפחות בישראל יש לנו מהם חמישה נכדים.

המשפחה המלוכדת היא מרכז חיי וממנה אני שואב את הכוחות והאנרגיה לעשייה.

אריה עמית ומשפחתו כיום

הטבעתי חותם במדינת ישראל – השירות הצבאי

התגייסתי לצה"ל בשנת 1965 ופרשתי ב 1989, 20 שנה שירתתי במרכז המחשבים של צה"ל (ממר"מ) והייתי שותף לבניית "חזית" המחשוב המנהלי של צה"ל תומך הלחימה.

השתתפתי בארבע מלחמות : ששת הימים (כלוחם), וכקצין מחשוב במלחמת ההתשה, מלחמת יום כיפור ומלחמת שלום הגליל.

בתפקידי האחרון פקדתי על מרכז המחשבים של אגף כוח אדם בדרגת אלוף משנה. אני ממשיך להתנדב ולשרת במילואים במטה אגף התקשוב עד היום הזה.

מלחמת יום הכיפורים גבתה מחיר יקר של נפגעים (הרוגים, פצועים ונעדרים), כל המידע העדכני בעניין הנפגעים זרם דרך המחשב. זכורים לי בשבועות המלחמה הראשונים בהם לא פורסם המידע על הנפגעים בציבור. קצין חמוש בדרגת רב סרן ניצב ליד המדפסת באולם המחשבים של ממר"מ, כדי למנוע את זליגת המידע הרגיש הזה. זו הייתה אבטחת המידע אז. עבודת קודש נעשתה על ידי המחשב באיתור נפגעים ובזיהויים. הצלחנו לאתר ולזהות במהירות מספר עצום של נפגעים – לעתים תוך שימוש בנתונים חלקיים מאד. כך, למשל, נפגע שהיה ידוע שמו הפרטי בלבד, דרגתו, החזית בה לחם ושתי הספרות האחרונות של מספרו האישי – אותר על ידנו סופית לאחר ששאר האמצעים לזיהויו ולאיתורו נכשלו.

תמונה 3

בשנת 1977 הוחלט בצה"ל להקים מערכת חדשה לחישוב שכר עבור כל החיילים המשרתים בשרות חובה, קבע, אזרחים, גימלאים, מילואים ועוד. התגבש צוות פרויקט שעמדתי בראשו וכלל את מיטב הכישרונות של היחידה. המערכת הוקמה תוך שנה וחצי בטכנולוגיה מאד מתקדמת, גם לפי הקריטריונים של היום. וכללה שפה בעברית להזנת חוקי החישוב ע"י מומחי השכר של הצבא, יכולת משולבת עם נתוני כוח האדם בצה"ל. המערכת זכתה בפרס איל"א לעיבוד נתונים בשנת 1979 והיא עובדת עד היום באותה צורה כבר 35 שנה (שיא גינס לפי מיטב ידיעתי)

במהלך שירותי הצבאי זכיתי עם היחידה במספר פרסים של איל"א האיגוד הישראלי לטכנולוגית המידע:

1. אמ"ת 3 – שפת שאילתות ודוחות בעברית למשתמשי השלישות בתקשורת הופעלה מבצעית במלחמת יום כיפור

2. ממ"ש 1 – מערכת מחוללת שכר הכוללת שפת חוקה בעברית ומפעילה את כל המערכות המשלמות בצה"ל ופועלת עד היום הזה

3. תמ"י – תוכנה מחוללת יישומים באמצעותה פותחו המערכות לניהול לשכות הגיוס, וניהול גיוס החירום לצה"ל באוגדות המילואים

ממר"מ
מרכז המחשבים ומערכות המידע (או, כמקובל יותר, בראשי תיבות: ממר"ם) היא יחידת מחשבים באגף התקשוב בצה"ל. ממר"ם היא יחידת המחשב הראשונה שנוסדה בצה"ל, ובתור שכזו נתנה שירותי מחשב לחילות צה"ל ולאגפי המטה הכללי.

”אני ממשיך להתנדב ולשרת במילואים במטה אגף התקשוב עד היום הזה.“

”המשפחה המלוכדת היא מרכז חיי וממנה אני שואב את הכוחות והאנרגיה לעשייה.“