רחוב בואנוס הומברס ברבאט

אני והאישה המקסימה שלידי ז'קלין מיקולסקי
ההזמנה לחתונה של ז'קלין
בעיר רבאט בירת מרוקו

סיפורה של ג'קלין שנולדה במרוקו בשנת 1938 לבית משפחת בן-יתח בעיר רבאט. ג'קלין עלתה לישראל בשנת 1962.

במרוקו היה רחוב בשם בואנוס הומברס.

במלאח של רבאט , לסבי היה בית כנסת על שמו עד היום נקרא הרחוב של בית הכנסת על שמו למרות שמקבלת העצמאות מהצרפתים, רוב הרחובות במרוקו קיבלו שמות חדשים ערביים מקומיים ושם הרחוב על שם אבי נשמר בואנוס הומברס. מרוקו מכבדת מאוד עד היום את זכרם של מכובדי הקהילה היהודית ולכן השם של הרחוב השתמר.

מקור השם בואנוס או יותר מדויק בואנוס-הומברס הוא מפורטוגל או ספרד לאחר שהיהודים גורשו בזמן האינקויזיציה. משמעות השם הוא: בני טובים.

המכתב של דוד בן גוריון

בשנת 1963 עלו לארץ מרגלית ז'קלין בן-יתאח ויורם ירזיי מיקולסקי. הם גרו בבית גיורא קריית יובל בירושלים. בית גיורא היה מעון לעולים חדשים אקדמיים. שם הכירו והחליטו להתחתן. ההזמנה לחתונה נשלחה לראש הממשלה דאז דוד בן גוריון.

דוד בן גוריון לא הגיע אך שלח מכתב מאוד מעניין ומרגש והוא פורש בו את אני מאמין שלו.

ההזמנה לחתונה שנשלחה לדוד בן גוריון

ההזמנה בעברית

הזמנה בלועזית

הקשר הרב דורי של נויה דוידסון וז'קלין מיקולסקי.

קהילת יהודי רבאט
כמו בקרב שאר קהילות יהודי מרוקו, לאחר הקמת מדינת ישראל החל זרם הדרגתי של עלייה מרבאט לישראל הצעירה. אחרים היגרו בעיקר לצרפת וקנדה. קהילה יהודית בגודל משמעותי התקיימה בה עד לימי מלחמת יום כיפור, שלאחריה נותרו בעיר יהודים מעטים בלבד. בראשית המאה ה-21 חיו ברבאט מספר עשרות יהודים, ופעיל בה בית כנסת אחד ברובע החדש. ויקיפדיה

”"כל ישראל חברים וערבים זה לזה"“