הסבתא של כל הילדים

סבתא ורדה ונכדותיה
סבתא ורדה עם כל משפחתה בלי עין הרע
לבסוף מצאו אותי במחסן עסוקה מאוד מאוד – בבובות שלי, גם הן היו צריכות להתארגן לחג..

שלום, אני ורדה חדד סבתא של טובהל'ה קטורזה, הנכדה ה-12 המתוקה שלי, מתוך למעלה מ-60 נכדים כ"י.

נולדתי בזרזיס שבתוניס בשנת 1964 למשפחת בוכריס, משפחה מקסימה ומיוחסת מאד בקהילה. סבותיי היו דיינים ורבנים שעל פי פסקי הלכותיהם נהגו יהודי תוניס בתחומים השונים. אני החמישית במשפחה בת 9 נפשות.

הורי היו סוחרי זהב כאשר אבי התעסק בקניית הסחורה, צורפות וכדו'. אמי במכירה מהבית. הילדות שלי זכורה לי כזמן מאושר ושמח! חיינו בשלווה ובילינו עם חברות בקהילה הייחודית כמו משפחה אחת גדולה… הורי היו אנשי חסד גדולים, שאירחו בביתם את כל באי הקהילה ולכן אף פעם לא היה משעמם…

היו לי כ-12 בובות בד, שאותן הייתי מלבישה ומחתלת, מסרקת ומקלחת, מאכילה ומשכיבה לישון… תפרתי להם בגדים, תיקים, נעלים וסרטים לשער… הן היו כל עולמי…

זכור לי במיוחד אירוע, שהיה כשהייתי בת 13 בערב יום כיפור – כולם היו עסוקים מאוד סביב הטיפול בעופות של הכפרות והכשרתם, הכנות לסעודה מפסקת, וסעודת מוצאי הצום וכד'. אני הייתי כבר די גדולה, ומצופה היה שאעזור ואקח חלק בהכנות. אבל אי אפשר היה למצוא אותי! אימא שלי בדקה בכל החדרים ולבסוף מצאה אותי במחסן עסוקה מאוד מאוד – בבובות שלי, גם הן היו צריכות להתארגן לחג…

ואז אמרה לי: "ורדה, אני מאחלת לך, שבעזרת ה' הידיים שלך  תהיינה תמיד מלאות בתעסוקה עם הילדים והנכדים שלך! לא בבובות…

ברוך ה' זכיתי להקים משפחה גדולה ויפה, יש לי 15 ילדים, 14 נשואים ואחד ב"קבוצה"…."בובות ובובים", כולם שלוחים של הרבי במקומות השונים בארץ ובעולם…

והם? ממשיכים את הברכה עם נכדים מקסימים כמו הדוגמית המתוקה ששלחתי לכן… טובהל'ה!!

טובל'ה הנכדה: תודה לך סבתא, סיפור הילדות שסיפרת לי, נחמד מאוד ומעניין.

כפרות
הוא מנהג יהודי עתיק שנערך בערב יום הכיפורים (ובעת הצורך גם בעשרת ימי תשובה). על פי המסורת, מסובבים תרנגול מעל ראשו של כל יהודי ומבקשים שהתרנגול ילך למיתה, מנהג זה יסודו בתורת הקבלה ומוזכר גם בספרי גדולי הפוסקים.

'קבוצה'
" זהו הכינוי למסגרת הלימודים בישיבת תומכי תמימים המרכזית - 770 לתלמידי התמימים, אחר שסיימו את מסלול הלימודים בארץ ישראל. בתום שש שנות לימודים בישיבה קטנה ובישיבה גדולה נוסעים הבחורים כקבוצה מיוחדת, מגובשת ומאורגנת, ללמוד "שנה תמימה" - שנה שלימה, בבית רבינו 770. מסגרת מיוחדת זו קיבלה במהלך השנים את הכינוי הרווח בקרב כל אנ"ש - "קבוצה".

”ברוך ה' זכיתי להקים משפחה גדולה ויפה, כולם שלוחים של הרבי במקומות השונים בארץ ובעולם..“