המשפחה שלי – משפחת נחמן

עובדיה ומיכל בקשר הרב דורי
משפחת נחמן הדור הראשון
תולדות משפחת נחמן , העלייה מפולין וההתיישבות בעין ורד

שמי עובדיה נחמן, נולדתי בשנת 1932. הסיפור שלי הוא סיפור על עלייה, התיישבות והתאקלמות בארץ ישראל.

הורי, דוד ועדה, נולדו וחיו בעיר סטניסלבוב בפולין. הם הכירו כאשר אבי לימד את אימי עברית והם התאהבו. אבי, שבילדותו גדל בבית דתי ולמד "בחדר" (כינוי למוסד החינוך היסודי היהודי-מסורתי. המורה בחדר האשכנזי נקרא: מלמד, מבוטא הַ‏מְלַ‏מֶ‏ד במלעיל), בהתבגרותו הפך לציוני ועזב את הדת.

עליית הורי לישראל
הוריי החליטו לעלות לארץ ישראל. בתחילה רק אבא קיבל סרטיפיקט (רישיון לעלייה לארץ ישראל). הם החליטו שאבא יעלה ואמא תצטרף אליו תוך זמן קצר. לפני העלייה, הם נישאו בחשאי בלי ידיעת הוריהם. הזמן הקצר עד שאימי קיבלה רישיון לעלות, התארך לשנתיים. במשך כל הזמן הם התכתבו במכתבים מלאי געגועים ואהבה. הם התאחדו בארץ.

כאן, הם עבדו בחקלאות במקומות שונים, עד שהשתתפו בהקמת מושב עין ורד בשרון. חשוב לציין שבזכות תושייתם לעלות ארצה, הם ניצלו מהשואה. פרט לשלוש אחיות של אבי שהספיקו לעלות אחריו- דבורה, ציפורה ותרזה, כל יתר בני המשפחה של אבא ואמא נספו בשואה.

בשנת 1932 נולדתי וחמש שנים לאחר מכן, נולדה אחותי. לאחר בית הספר העממי בתל מונד למדתי (בתקופת מלחמת השחרור) בבית הספר החקלאי מקווה ישראל. בגיל 18 התגייסתי לחיל האוויר, סיימתי קורס טייס, שירתתי 16 שנה בתפקידים שונים בחיל האוויר ולאחר מכן עבדתי כטייס באל על 31 שנה (תוך המשך שירות במילואים בחיל האוויר). כמובן שלא פסחתי על כל המלחמות שהיו באותה תקופה.

יש לי ארבעה ילדים, שניים מאשתי הראשונה זהבה – חנה ורום, ושניים מאשתי הנוכחית ציפורה – יובל ויפתח. מארבעתם קיבלתי 11 נכדים: גן, שיר, ירדן, עדן, סתיו, יואב, מיכל, אלעד, שירי, עידן ואלונה. לפני כחצי שנה נולדה לי גם נינה גפן. גם לאחותי בלהה יש בת ושלושה נכדים.

כאשר אני מסתכל אחורה אני רואה בסיפוק וגאווה, שבמקום אותו חלק המשפחה שנספה בשואה צמחה וגדלה לנו משפחה עוד הרבה יותר גדולה וענפה משהייתה להורינו.

העשרה
עין ורד: "עין ורד, מושב באזור השרון השייך למועצה אזורית לב השרון. את המושב חוצה כביש 553. עין ורד גובל במזרח בכפר עבודה, בדרום בכפר הס, במערב בתל מונד ובקדימה צורן ובצפון בעין שריד".

עין ורד
עין ורד, מושב באזור השרון השייך למועצה אזורית לב השרון. את המושב חוצה כביש 553. עין ורד גובל במזרח בכפר עבודה, בדרום בכפר הס, במערב בתל מונד ובקדימה צורן ובצפון בעין שריד. המושב הוקם בשנת 1930 על ידי אנשי העלייה הרביעית ממזרח אירופה שהתאגדו כבר ב-1926 ב"ארגון מתיישבי תל אביב" וחיפשו מקום התיישבות עד שנמצא להם המקום הנוכחי בו נחפרה באר הפעילה עד היום (2014).

סרטיפיקט
רשיון עלייה לארץ ישראל