המפוחיות שלי מלוות אותי כבר כ-70 שנה.

יהודה פרדקין והנכדה נעם לשם
אמו של יהודה, יפה
המפוחית היא חפץ חשוב מאוד ויקר לליבי.

קורות חיי
בית ומשפחה
נולדתי ב- 1932 ברחוב צ'לנוב 47 בתל אביב בפלסטינה (א"י)  לאבי עקיבא פרדקין , ולאמי  יפה  שנולדה ברוסיה בעיר חרסון ב- 1885 בערך.

שמי הפרטי יהודה (על שם יהודה המכבי), כי נולדתי בנר השישי של חנוכה.
  הייתי בן הזקונים לעוד 5 אחים ואחות אחת , ובסך-הכול היינו 7 ילדים.

משפחתי עלתה ארצה  מרוסיה בשנת 1888,  בזמן השלטון העותומני בפלסטינה (א"י).
הם הגיעו  באנייה לנמל יפו , ורכשו בית ברחוב זרח ברנט, בנווה צדק.

בית ילדותי   –  היה ברחוב צ'לנוב 47 תל אביב.

ביתי היום -בית המגורים האחרון שלי היה ברחוב ש"י עגנון 23, בת ים.

זיכרונות ילדותי
מנהגים:
בבית  היו מנהגים מסורתיים, מאכלים ביתיים ורוסיים, ודיברנו בעברית וביידיש.

חינוך:
גן הילדים העירוני היה מול ביתנו , ושם ביליתי את שנות ילדותי.
לאחר מכן למדתי בבית ספר "תחכמוני" ברחוב לילינבלום בתל אביב.

החינוך בבית וגם בבית הספר העממי "תחכמוני" היה מסורתי.
המחנך שלי ב"תחכמוני "היה מר אפרתי , והמנהל היה ד"ר מהרשק. למיטב זיכרוני הם היו מחנכים פדגוגיים מעולים. לאחר-מכן המשכתי בתיכון "אחד-העם", עד שפרצה "מלחמת השחרור".

זיכרונות מאירועים משמעותיים בישראל
המרד הערבי – מרד המוּפתי  כשהייתי בן 4 פרץ המרד הערבי הגדול  ("המאורעות" ) של המופתי הירושלמי , חג' אמין אל חוסייני . המרד התרחש בין השנים 1936 עד 1939.
ביום הקמת המדינה בהיותי חבר בתנועת "הנוער העובד", היינו בכיכר "מגן דוד" בצומת הרחובות אלנבי, שינקין, קינג ג'ורג' וכרמל,שמענו ברמקולים על הכרזת המדינה, ופרצנו בשירה וריקודים עד אור הבוקר.

שירות צבאי
השתתפתי בכל מלחמות ישראל פרט ל"מלחמת השחרור", משום שאז עדיין למדתי.

אליפות צה"ל ב"משיכת חבל"  בעת שירותי הצבאי
(אני עומד ראשון משמאל)

כיצד פגשתי את אשתי
אשתי  ציפורה נולדה ליעקב וללאה, ברחוב נלווקה, וורשה פולין. נפגשנו בשירותי הצבאי, בחטיבת גולני בשנת 1950, בעכו. משפחת רעייתי לעתיד התגוררה בעכו, לאחר שהגיעו ארצה בשנת 1948 עם האנייה "פאן יורק" ממרסיי. כל שירותי הצבאי היה בגליל ובעמקים , ומיקום היחידה היה בעכו, שם הכרנו. נפגשנו כאשר הלכתי עם חברים לבית-הקפה שהיה בבעלות משפחתה. לאחר היכרות של שנתיים ימים לערך החלטנו להתחתן. החתונה התקיימה ב- 18.11.1952 בבית הקפה של הוריה.

תחביביי כיום או סיפורו של חפץ: המפוחית
כיום אני גמלאי, התחביב העיקרי שלי הוא מוזיקה. אני משתתף במקהלה ומנגן במפוחית. המפוחיות שלי מלוות אותי כבר כ-70 שנה. המפוחית היא חפץ חשוב מאוד לליבי.

סיום

המרד הערבי הגדול  ("המאורעות" ) של המופתי הירושלמי , חג' אמין אל חוסייני-(ויקיפדיה)
"מטרות המרד היו: ביטול תוכניות בריטיות ויהודיות להקים בארץ ישראל מדינה יהודית, שכנוע הבריטים לקבל את דרישות הציבור הערבי, פגיעה במשק היהודי ושמירת היתרון הדמוגרפי . במהלך המרד נהרגו למעלה מ-600 יהודים, כ-200 בריטים וכ-5000 ערבים רובם במסגרת חיסולי חשבונות ותקיפת מתנגדים.‏
המרד כלל בעיקרו פעולות טרור מגוונות: תקיפות כנגד חיילים ומוסדות השלטון הבריטי ונציגיו,  והצתות שכוונו לעבר גידולים חקלאיים ורכוש יהודי. המרד כלל גם טרור פנימי בתוך הציבור הערבי, בעיקר כלפי מתנגדי המרד. המרד לא השיג את מטרותיו."

סיפורה/ו  של יהודה פרדקין  תועד על ידי  הנכד/ה  נעם לשם  במסגרת תכנית הקשר הרב-דורי בבי"ס "אלחריזי" בתל-אביב, בשנת הלימודים  תשע"ד (2013-4),  בהובלתה של הגב'  אתי מונוביץ'.

עיבוד ועריכה: גב' ורדה ברגמן, מתנדבת בית התפוצות

המרד הערבי הגדול
מטרות המרד היו: ביטול תוכניות בריטיות ויהודיות להקים בארץ ישראל מדינה יהודית, שכנוע הבריטים לקבל את דרישות הציבור הערבי, פגיעה במשק היהודי ושמירת היתרון הדמוגרפי . במהלך המרד נהרגו למעלה מ-600 יהודים, כ-200 בריטים וכ-5000 ערבים רובם במסגרת חיסולי חשבונות ותקיפת מתנגדים.‏ המרד כלל בעיקרו פעולות טרור מגוונות: תקיפות כנגד חיילים ומוסדות השלטון הבריטי ונציגיו, והצתות שכוונו לעבר גידולים חקלאיים ורכוש יהודי. המרד כלל גם טרור פנימי בתוך הציבור הערבי, בעיקר כלפי מתנגדי המרד. המרד לא השיג את מטרותיו.

”ביום הקמת המדינה שמענו ברמקולים על הכרזת המדינה, ופרצנו בשירה וריקודים עד הבוקר.“

”המחנך שלי ב"תחכמוני" מר אפרתי , והמנהל ד"ר מהרשק היו מחנכים פדגוגיים מעולים.“