המפגש בין ארגנטינה לישראל

עמית, ים וסוסנה בבית ספר ארזים
קרובי משפחה של סוסאנה
אני עדיין מתגעגעת לבנות שלי ולנכדיי שנמצאים בארגנטינה

שם אמי היה  ליבה ושם אבי היה  חיים. לאחי קראו בטו. במושב לאפין, גרנו במשך שנים. שם גדלתי ואף הלכתי לבית הספר. את רוב חבריי הכרתי שם ועד היום יש לי חברים מאותה התקופה.

מלבד מקצועות החובה בבית הספר, למדתי בין היתר שפות: בשעות הבוקר הייתי לומדת ספרדית ובצהריים למדתי יידיש. הקשר המשפחתי היה מיוחד כאשר אתם עשיתי הכול: חגים טיולים ואירועים משפחתיים. עוד לפני שעליתי לארץ ישראל נהגנו לחגוג את החגים יחד במשפחה.
עלייה לארץ
הגעתי לישראל לראשונה בשנת 1998, על מנת לטייל ולראות את המשפחה. בשנת 2014, עליתי לארץ ישראל לבדי אך, לא הרגשתי בודדה משום שבאתי אל ילדי. שלושת ילדיי האחרים נשארו לגור בארגנטינה ואני שומרת על קשר הדוק אתם.
בארגנטינה, לא היו בעיות בקיום מצוות היהדות כמו בישראל אך, בכל זאת הכל היה שונה מארגנטינה לארץ
ישראל: השפה, התרבות והחינוך.
תמונה 1
כיום אני גרה עם המשפחה שלי בארץ ואני נוהגת לטייל עמם במקומות שונים בישראל. מטיילת בהרי ירושלים, אילת, ים המלח, כנרת, תל אביב, ראש הנקרה, חיפה ועוד מקומות…
על אף אהבתי לארץ, אני עדיין  מתגעגעת לבנות שלי ולנכדיי שנמצאים שם בארגנטינה ולכן המפגש בין ארגנטינה לישראל משמעותי.
בנוסף למפגשים המשפחתיים, אהבתי לארץ היא מפני שארץ ישראל היא יפה, קדושה ומיוחדת.
העשרה
"יהדות ארגנטינה היא הקהילה היהודית הגדולה ביותר באמריקה הלטינית. ראשוני היהודים הגיעו לארגנטינה כנראה כבר במאה ה-16 יחד עם הכובשים הספרדים. מאז, בהיות ארגנטינה מדינת מהגרים, היא קלטה לאורך הדורות יהודים רבים בני עדות שונות….כיום חיים בארגנטינה כ-250,000 יהודים, בעיקר בבואנוס איירס. הקהילה קשורה חברתית מאוד ואף מפעילה לצרכיה בתי ספר יהודים ושומרת על מאות בתי כנסת. ארגונים מקומיים מחזקים את התרבות העברית והיהודית ואת הקשר עם מדינת ישראל". ויקיפדיה

תשע"ו, 2016

לאפין
קולוניה לאפין היא התנחלות הממוקמת ליד העיירה ריברה באזור הדרום-מערבי של מחוז בואנוס איירס , שבארגנטינה

יהדות ארגנטינה
יהדות ארגנטינה היא הקהילה היהודית הגדולה ביותר באמריקה הלטינית. ראשוני היהודים הגיעו לארגנטינה כנראה כבר במאה ה-16 יחד עם הכובשים הספרדים. מאז, בהיות ארגנטינה מדינת מהגרים, היא קלטה לאורך הדורות יהודים רבים בני עדות שונות....כיום חיים בארגנטינה כ-250,000 יהודים, בעיקר בבואנוס איירס. הקהילה קשורה חברתית מאוד ואף מפעילה לצרכיה בתי ספר יהודים ושומרת על מאות בתי כנסת. ארגונים מקומיים מחזקים את התרבות העברית והיהודית ואת הקשר עם מדינת ישראל. ויקיפדיה

”אהבתי לארץ היא מפני שארץ ישראל היא יפה, קדושה ומיוחדת“