המסע של סבתא יפה אסולין

סבתא יפה ואני, הנכד הראשון שלה
סבתא יפה עם משפחתה
אם תרצו אין זו אגדה

סבתא יפה נולדה במרוקו בשנת 1961, הבת השנייה להוריה: סבא אברהם וסבתא חנה. סבתי נולדה בעיר קזבלנקה שבמרוקו והתגוררה ברחוב שנקרא: "דיר ל'אנגליש", כלומר רחוב האנגלים.

בשנת 1963 המשפחה עלתה לארץ ישראל מתוך רצון וזיקה לעלות למדינה יהודית. כאשר עלו ארצה הם הגיעו לעיר שדרות שבה עד היום סבא רבא וסבתא רבתא שלי מתגוררים.

החיים בישראל היו חיים טובים, חיי המעמד הבינוני, סבא אברהם עבד בחברת מקורות ולאחר מכן היה ראש המועצה הדתית בשדרות, סבתא חנה הייתה עקרת בית ועסקה בגידול תשעת הילדים. האחים של סבתא יפה הם: דבורה, יהודה, אילנה, ליליאן, דודו, שרית, שמעון ומאיר (מירו).

לסבתא יפה הייתה ילדות נהדרת לדבריה, על אף הנכות הפיסית שקיימת אצלה, חולת פוליו (שיתוק ילדים). היא התחנכה בחינוך רגיל כמו כלל הילדים. בילדות סבתא מאוד אהבה לשחק רמי, קפיצה בגומי, שש-בש, חי צומח דומם. החברים הטובים של סבתא מהילדות ועד היום הם: מוטי, קארין, אלי, עדנה וחווה.

סבתא יפה למדה בבית ספר היסודי "שקמים" בעיר שדרות ולאחר מכן למדה בתיכון "שער הנגב". לתואר ראשון למדה "באוניברסיטת דרבי" ותואר שני למדה בבמכללה האקדמית אונו.

סבתא יפה עובדת בביטוח לאומי בסניף אשדוד מזה 32 שנים. כיום סבתא מתגוררת בעיר אשדוד.

סבתא כתינוקת

.

הזוית האישית

יהונתן: החוויה שלי בתכנית הקשר הרב דורי מאוד מחברת ומאוד מעניינת, מאוד נורא מרגש אותי לשמוע את כל אשר עבר על סבתא יפה מילדותה ועד היום. אני מלא גאווה ומאוד רואה בסבתא מודל לחיקוי והערצה.

תעוזה
כלומר להעז ולהילחם עד המקסימום שאתה יכול.