המילה התנדבות הייתה אורחת קבע הלכה למעשה בביתנו

רכזת, מתנדבת, של עמותת "ידיד לחינוך" ברמת גן,בה פועלים 105 המתנדבים

שמי עדה זהר לבית טכורש (  ממשפחת רבנים), נולדתי ב"מעונות פועלים" בגבעתיים, בת זקונים להורי שעלו ארצה מפולין, כחלוצים , מתוך אידיאלים ציוניים , כדי לקחת חלק וללהשתתף בבניין מדינת ישראל ואחות צעירה לאחותי הבכורה, ילדותי שם הייתה מופלאה ביותר.
תמונה 1
בהמשך עברנו  כולנו להתגורר ברמת גן ,שם למדתי מגן הילדים דרך ביה"ס היסודי שנקרא אז, תל גנים והיום זהו ביה"ס  "קורצאק" ,ובתיכון עד לכתי לצבא, שירתתי בצבא כמורה חיילת בקרית גת ובאשקלון.

בתום שירותי הצבאי נשאתי לבני, אישי, וילדתי את שני בנינו המקסימים בעולם, אילן וארז הממלאים אותנו בנחת ובאושר רב.מילדותי גדלתי בבית מלא בנתינה ובאהבה, בו המילה התנדבות הייתה אורחת קבע הלכה למעשה. את המורשת הזו העברתי לילדי ולתלמידי בעבודתי כמחנכת בביה"ס המתמיד.

עם פרישתי מהעבודה, החלטתי כי זה הזמן ללכת בדרכה של אימי ז"ל שהתנדבה שנים ארוכות,  ב"יע"ל" ובבית החולים  שיבא, ולהתנדב כמוה לטובת החברה והקהילהמזה שבע שנים אני משמשת כרכזת מתנדבת, של עמותת "ידיד לחינוך" ברמת גן105 המתנדבים הנפלאים והאהובים שלי, מתנדבים ב 14 בתי ספר בעיר, ותורמים ביחד למעלה מ – 15,000 שעות שבועיות בשנה, למען  התלמידים במערכת החינוך היסודי בר"ג.

תמונה 2

אנו עוזרים לתלמידים, ככל הנדרש בכל אחד ואחד מבתי הספר בהם אנו פועלים . כמו כן, אני אחראית לפעילויות חברתיות ומעשירות. אנו כל המתנדבים, נפגשים אחת לחודש-חודשיים במרכז פסג"ה בר"ג, לפעילויות חברתיות ותרבותיות מגוונות. נפלא לראות את הפגישות הלבביות של המתנדבים במפגשים השונים הללו, רבים מהם הפכו לחברים אישיים.

בתפקידי זה, אני מרגישה כתורמת ונתרמת כאחד. התפקיד מעניק לי סיפוק רב, עצם הנתינה שבו, ממלאה אותי בהרגשה נפלאה ומעולה ובקבלה ענקית , שעושה כל יום מחדש רק טוב ,ללב ולנשמה.

יע"ל
יע"ל (יד עזר לחולה) בבתי החולים בישראל מטרות הארגון, הגשת עזרה לחולים המאושפזים וסיוע לצוות הרפואי בבתי החולים

מעונות פועלים
מתחם לביא ברחוב בן גוריון בגבעתיים - מקבץ של שלושה בניינים היסטוריים שנבנו באמצע שנות ה-30 כמעונות עובדים שיתופיים, לציבור הפועלים העירוניים

”עצם הנתינה שבו, ממלאה אותי בהרגשה נפלאה ומעולה ובקבלה ענקית“